Kadu - jak odbierać wiadomości poprzez kliknięcie w mrugający dymek?

Przeglądarki, poczta, pakiety biurowe, prezentacje itd.
87Marek87
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Architektura: x86_64

Kadu - jak odbierać wiadomości poprzez kliknięcie w mrugający dymek?

Post autor: 87Marek87 »

Witam

nie wiem jak dokładnie opisać mój problem ... hmm chodzi mi o to że komunikator kadu kadu znajduje się na bocznym pasku ./.. po jego uruchomieniu pojawia się jego ikonka na górnej belce z możliwością zmiany tylko "statusu" gdy przychodzi wiadomość wyskakuje mi dymek i na górnej belce ikona kadu mruga jednakże nie mogę odebrać tej wiadomości poprzez kliknięcie na mrugającą ikone (podczas proby kliknięcia otwiera mi sie okno zmiany statusu dostepny, niewidoczny itd) wiadomości mogę odczytywać tylko poprzez włączenie zminimalizowanego kadu odnalezienie użytkownika na liście kontaktów i kliknięcie na niego... i moje pytanie czy istnieje wtyczka lub jakieś ustawienia które przeoczyłem żeby móc odbierać wiadomości tak jak to jest np na windowsie w gg poprzez kliknięcie w mrugający dymek powiadomienia o nowej wiadomości ??

mój system to rzecz jasna ubuntu 14.04

z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony 13 paź 2014, 18:16 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem temat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Biuro”