cześć.
Mam taki irytujący już mnie problem. Czasem jest okay, a czasem dzieje się tak jak na poniższych rysunkach.
Wcześniej miałem dokładnie identyczny problem na Mint 15. Następnie sformatowałem dysk i wgrałem Mint 17 i to samo. Na poprzednich wersjach Minta tego nie było.
Szczególnie to widać w arkuszu kalkulacyjnym, ale i w przeglądarce czasem się zdarza, albo czytniku PDF. Ponieważ wystąpiło to na 2 zupełnie innych systemach podejrzewam ze to coś związane z karta graficzną. ktoś ma jakiś pomysł? Dodam zazwyczaj pomaga zaznaczenie tekstu kursorem i czcionka wyświetla się poprawnie. Ale otworze i zamknę okno i znowu jakiś krzaki.
Czasem też nei działa np. w przeglądarce jak kliknę PPM to nie zawsze wyświetla mi sie menu akcji (znaczy widać że ta część ekranu zamiera, ale nic nie wyskakuje)
Rozmywające się czcionki w programach
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Rozmywające się czcionki w programach
A z jakiego sterownika korzystasz? Próbowałeś sprawdzić, czy na starszym/nowszym sterowniku problem również występuje?kajttek pisze:Ponieważ wystąpiło to na 2 zupełnie innych systemach podejrzewam ze to coś związane z karta graficzną.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- kajttek
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Rozumiem ze mówimy o sterownikach od karty graficznej?? Używam nvidia-304 (zalecane), ale widzę ze jest opcja nvidia-173 oraz xserver-xorg-wideo-nouvbeau.
Spróbuje na innych. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale używam 2 monitorów na raz (Ta karta ma dwa wyjścia dvi)
Spróbuje na innych. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale używam 2 monitorów na raz (Ta karta ma dwa wyjścia dvi)
-
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: Inne
To może sprawdź, czy jak pracujesz na jednym monitorze, czy problem również się pojawia. Nie znam rozwiązania twojego problemu, ale próbując innych rzeczy, być może znajdziesz rozwiązanie lub chociaż obejście twojego problemu.kajttek pisze:Rozumiem ze mówimy o sterownikach od karty graficznej?? Używam nvidia-304 (zalecane), ale widzę ze jest opcja nvidia-173 oraz xserver-xorg-wideo-nouvbeau.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.