Witam ponownie
Moim kolejnym problemem związanym z przesiadką z windowsa na ubuntu 14.04 po dość długiej przerwie jest brak możliwości zainstalowania dodatkowych sterowników do karty graficznej Mobility Radeon HD 3410/3430.... wchodząc w oprogramowanie i aktualizację i dalej w dodatkowe sterowniki nie mam tam żadnych sterowników do karty graficznej ... jedyne co tam jest to sterowniki do mojej karty BCM (Broadcom)... czy istnieje możliwość dodania/ zainstalowania sterowników karty graficznej które będą bardziej wydajne od tych domyślnych systemowych ... ??
Brak dodatkowych sterowników karty grafiki
- Tomfoc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Brak dodatkowych sterowników karty grafiki
Masz starą grafikę i jej producent nie ma zamiaru do tych starych kart tworzyć sterowników. Te otwarte (domyślne) są dobre.
-- 17 paź 2014, o 15:37 --
Rzuć okiem na ten wątek [ciach]
//bear7: Zwróć uwagę, którego wydania dotyczy wklejony przez Ciebie wątek.
-- 17 paź 2014, o 15:37 --
Rzuć okiem na ten wątek [ciach]
//bear7: Zwróć uwagę, którego wydania dotyczy wklejony przez Ciebie wątek.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Brak dodatkowych sterowników karty grafiki
Twoja karta graficzna, i to już od dłuższego czasu, jest już bez wsparcia ze strony producenta. Oznacza to tyle, że producent tej karty zaprzestał wydawania zamkniętego/własnościowego sterownika i z dostępnych rozwiązań dla wydania 14.04 masz dwa wyjścia:87Marek87 pisze: Moim kolejnym problemem związanym z przesiadką z windowsa na ubuntu 14.04 po dość długiej przerwie jest brak możliwości zainstalowania dodatkowych sterowników do karty graficznej Mobility Radeon HD 3410/3430....
#1. Korzystać z domyślnego, otwartego sterownika, który idzie wraz z zainstalowanym systemem.
#2. Zmienić kartę graficzną na nowszą i ze wsparciem ze strony producenta w postaci zamkniętego sterownika.
Po szczegóły odsyłam do dokumentacji: http://wiki.cchtml.com/index.php/Hardware
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.