Universal USB Installer nie widzi ISO
Universal USB Installer nie widzi ISO
Na wstępie witam serdecznie.
Zanim zacząłem instalować swojego pierwszego linuxa napotkałemniespodziewany problem - Universal USB Installer nie widzi ISO. Instalacja z płyty nie wchodzi w rachubę gdyż sprzęt na którym będę instalował turkawkę nie ma napędu. Zewnętrznego także nie posiadam. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
Zanim zacząłem instalować swojego pierwszego linuxa napotkałemniespodziewany problem - Universal USB Installer nie widzi ISO. Instalacja z płyty nie wchodzi w rachubę gdyż sprzęt na którym będę instalował turkawkę nie ma napędu. Zewnętrznego także nie posiadam. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Universal USB Installer nie widzi ISO
Poszukaj na internecie, musisz odpowiednio zmienić nazwę obrazu płyty, żeby uiversal USB installer go widział . 

Postępowałem zgodnie z instrukcją dołączoną do tego obrazu i nie znalazłem tam nic o zmianie nazwy. Dziękuję za podpowiedź. Będę szukał.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
A jakie rozszerzenie ma pobrany przez Ciebie plik?
Do dyspozycji masz jeszcze inne programy. Choćby Unetbootin.
Do dyspozycji masz jeszcze inne programy. Choćby Unetbootin.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Pobrany plik to Triumfalna-Turkawka-14.04.1PL-DVD-i386.iso
Sprawdzę ten unetbootin. Dziękuję.
Sprawdzę ten unetbootin. Dziękuję.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Sprawdź, jakie rozszerzenie ma pobrany plik. W Windows jest to chyba PPM i Właściwości. Sprawdź, czy czasami po *.iso, nie ma jeszcze czegoś, czyli Triumfalna-Turkawka-14.04.1PL-DVD-i386.iso.COŚ.ObSztetke pisze:Pobrany plik to Triumfalna-Turkawka-14.04.1PL-DVD-i386.iso
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Rozszerzenie na pewno iso. Sprawdzałem w total comander. Unenbootin pociągnął choć systemu nie zainstalowałem ale to już chyba nie na ten wątek. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
-- 23 paź 2014, o 21:38 --
Ostatecznie instalacyjny flash disc zrobiłem przy pomocy Unenbootin. OS zainstalowany
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.
-- 23 paź 2014, o 21:38 --
Ostatecznie instalacyjny flash disc zrobiłem przy pomocy Unenbootin. OS zainstalowany