Warcraft 3 + The Frozen Throne

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Awatar użytkownika
Dwimenor
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 13.10
Architektura: x86_64

Odp: Warcraft 3 + The Frozen Throne

Post autor: Dwimenor »

A bez flagi opengl jak chcodzi?

Obecnie pogrywam sobie w w3/tft i chodzi wyśmienicie (single, multi, replaye, nie testowałem edytora). Sterowniki nvidii do gf 9600gt, wine 1.2
Problem z naruszeniem pamięci (ACCES_VIOLATION) w grach blizzarda na wine często jest objawem brakiem akceleracji 3d. Co zwraca

Kod: Zaznacz cały

glxinfo |grep "direct rendering"
?

Ponadto mam na wine zainstalowane oryginalne direct3d 9.0x przez winetricks. Gram w trybie zgodności z windows7 (bo tak najlepiej SC2 chodzi, a jestem zbyt leniwy aby testować i ustawiać oddzielnie dla różnych aplikacji)

jeszcze jedna uwaga: wszystkie gry instalowałem z instalatorów ściągniętych z battle net, a nie "złotych edycji" i innych tanich serii. Z doświadczenia wiem, że są tam problemy z instalacją i pierwszymi uruchomieniami (ochrona przed kopiowaniem etc. Instalator blizzarda tego nie ma). Wersje z bn są także całkiem świeże, mają poprawione mnóstwo błędów i lepiej (moim zdaniem)
współpracują z wine
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Grizlee
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Warcraft 3 + The Frozen Throne

Post autor: Grizlee »

Bez flagi opengl gra w ogóle nie chce się włączyć.

Kod: Zaznacz cały

glxinfo |grep "direct rendering"
zwraca: direct rendering: Yes
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”