Return to Castle Wolfenstein - zawiesza się na efektach ogniowych

Gry, które działają natywnie na Linuksie.
anthrax
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: Return to Castle Wolfenstein - zawiesza się na efektach ogniowych

Post autor: anthrax »

Kod źródłowy gry jest dostępny na licencji GPL już od jakiegoś czasu. Niestety chyba nie ma żadnych osób chętnych do jego poprawienia i kompilacji binarek dla procesorów 64 bitowych.
Awatar użytkownika
3miel
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: 3miel »

Widzisz, prawda jest taka, że 64 bity instaluje się, gdy mamy więcej niż 3GB ramu. Różnic miedzy 32, a 64 bit nie ma dużych, sam mam 4GB, 32 bitowy system z kernelem 2.6.32-31-generic-pae, czyli 4GB śmigają :D. Sam myślałem miedzy tymi bitowościami systemów, który zainstalować i padło na 32 bity, bo było mniej problemów, głównie z flashem, ale teraz to już prawie wszystko śmiga bez problemów, zdarzają się takie problemy jak sam widzisz. Jedynie czekać na fix od producenta.
compal: fl92 gf8600gt m 512mb 1680x1050 - t9300@2500 - 200gb 7200rpm - 2gb+1gb 667 - 4965abg - bt - a4tech xl 750f
gesnet

Post autor: gesnet »

anthrax pisze:Kod źródłowy gry jest dostępny na licencji GPL już od jakiegoś czasu. Niestety chyba nie ma żadnych osób chętnych do jego poprawienia i kompilacji binarek dla procesorów 64 bitowych.
kod źródłowy jest, ale ... nie widać w googlach aby ktoś się tym zajmował
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/source/RTCW-SP-GPL.zip
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/source/RTCW-MP-GPL.zip
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/source/ET-GPL.zip
3miel pisze: Jedynie czekać na fix od producenta.
Fixa od producenta na pewno nie będzie, giera ma z jedną dekadę. A da się to jakoś przez wine uruchomić?
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Jusko »

gesnet

Post autor: gesnet »

Kod: Zaznacz cały

W zawartości płyty odszukujemy plik setup.exe, klikamy na niego prawym przyciskiem myszy, następnie z menu kontekstowego wybieramy opcję: Otwórz za pomocą "Wine Windows Program Loader". Możemy skorzystać z alternatywnego sposobu na uruchomienie instalatora, wygląda on następująco 
no tak, ale na mojej płytce nie ma plików *.exe, więc sobie chyba w tą giere nie pogram na linuksie a to miał być mój pierwszy raz kilerowania na ubunciaku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Linuksowe”