Aircrack - No valid WPA handshakes

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
sar3th
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Aircrack - No valid WPA handshakes

Post autor: sar3th »

Mam problem z programem Aircrack pod najnowszym kbuntu 9.04, mam już pozbierane powyżej 10000 pakietow i niestety aircrack pokazuje mi takie coś :
root@sar3th-laptop:/home/sar3th# aircrack-ng -w /home/sar3th -b 00:1E:E5:99:87:38 pokemon-02.cap
Opening pokemon-02.cap
No valid WPA handshakes found..

Quitting aircrack-ng...
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Sar3th
Kutanga
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Aircrack - No valid WPA handshakes

Post autor: Kutanga »

sar3th pisze:Mam problem z programem Aircrack pod najnowszym kbuntu 9.04, mam już pozbierane powyżej 10000 pakietow i niestety aircrack pokazuje mi takie coś :

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Sar3th
W aircracku musisz podać jaki klucz chcesz zlamac -1 wep.-2 wpa. 10000 pakietow mozesz miec przechwyconych ale w tym tylko np 300 ivs, nie zlamiesz wepu,bo chyba o to Ci chodzi.Do przechwytywania uzywaj airodumpa-ng z parametrem --ivs,bedziesz zapisywal tylko pakiety zawierajace ivsy.

Zreszta ubuntu do tego się nie nadaje. Zassaj sobie BackTracka3Final,to naprawde potezne narzedzie.
Ubuntu 9.04 + 10.10 / BT3
melodic
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: Inna

Odp: Aircrack - No valid WPA handshakes

Post autor: melodic »

witam.temat widze stary i nie wiem gdzie szukac a tu jest wzmianka o tym wiec moze ktos mi odpowie.

sar3th napisal w swoim poscie "aircrack-ng -w /home/sar3th -b 00:1E:E5:99:87:38 pokemon-02.cap" i interesuje mnie plik po literce -w. gdzie moge go znalezc, lub jak stwozyc takowy plik? z gory dzieki za odpowiedz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”