Na mojej uczelni działa kilka sieci WiFi. Na jednej z katedr jest sieć na hasło i gdy w niej jestem, Kadu nie chce się połączyć.
Sprawdzałem porty na stronie kadu.net/monitor i ręcznie wpisałem w kadu IP i port które przeglądarka wskazała jako otwarte i nic. W żadnej innej sieci to się nie zdarza.
Innym Gadu-Gadu działa na Windach normalnie. Co to może być? Czy kadu łączy się z jakimiś innymi serwerami albo przez inne porty niż GG i te akurat mogą być poblokowane w tej sieci? A jeśli tak to czemu by kadu.net/monitor pokazywał je jako otwarte?
Zauważyłem, że mimo wpisania w konfiguracji konkretnych serwerów z którymi ma się kadu łączyć, to ciągle pokazuje notyfikacje ze jakistma server jest offline i po pokei leca wszystkie te, które kadu.net/monitor pokazuje jako offline mimo ze w konfiguracji podalem ze nie ma sie laczyc z domyslnymi tylko z jednym konkretnym, a ono dalej jakby stara sie do kazdego po kolei.
Kadu nie łączy się gdy jestem w uczelnianej sieci
- pogrom
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Kadu nie łączy się gdy jestem w uczelnianej sieci
Hmm, what would Satan do?
Google broni, Google radzi, Google nigdy Cię nie zdradzi.
Google broni, Google radzi, Google nigdy Cię nie zdradzi.