Szum w głośnikach.
- murderotic
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Szum w głośnikach.
Witam. Słuchajcie pewnie pisałem to już kilka razy, ale powtórze, dla porównania i opisania problemu. Mam na kompie dwa systemy Win XP Pro i Ubuntu 9.04. Jeżeli chodzi o słuchanie muzyki itp. komputer podpięty jest pod mini wieżę i z jej głośników korzystam. Tylko tak - jak nie słucham nic i dam głośność na full to na Windowsie w głośnikach jest cichuteńko, jak to samo zrobię na Linuksie to jest masakra - okropny szum i jakieś dziwne skwierczenie, które słychać różnież podczas odtwarzania muzyki, a to przeszkadza. Możecie mi wyjaśnić skąd to się wzięło?
- sober
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
Odp: Szum w głośnikach.
Spróbuj jeżeli jeszcze nie zrobiłeś tego wywołać w konsoli alsamixer i tam powyciszać kanały mikrofonu.
- murderotic
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
Odp: Szum w głośnikach.
To była pierwsza rzecz jaką zrobiłem przed napisaniem posta. Wyciszam, ale co to daje jest ciszej, a skwierczy dalej i szumi.sober pisze:Spróbuj jeżeli jeszcze nie zrobiłeś tego wywołać w konsoli alsamixer i tam powyciszać kanały mikrofonu.