[SOLVED] Błąd podczas instalacji Last Chaos
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
[SOLVED] Błąd podczas instalacji Last Chaos
Witam
Mam problem z instalacja gry Last Chaos. Posiadam Wine w wersji (tak mi sie wydaje) najnowszej. Odpalam instalke przez konsole i zaczynaja sie schody:
--------------------------------------------------------------------------------
sumi@sumi-desktop:~$ wine /home/sumi/dokumenty/LcInstallPOL_090313.exe
err:ole:TLB_ReadTypeLib Loading of typelib L"C:\\Program Files\\Common Files\\InstallShield\\Professional\\RunTime\\IsProBE.tlb" failed with error 2
fixme:storage:StgCreateDocfile Storage share mode not implemented.
---------------------------------------------------------------------------------
Z tego co zrozumialem cos nie tak z plikiem IsProBE.tlb. Znalazlem go na innym komputerze i przekopiowalem. Wyskakuje wtedy:
---------------------------------------------------------------------------------
Niestety moj angielski nie jest jakies super, wiec dokladnie nioe wiem o co tu chodzi. Prosze o wyjasnienie. Z gory dziekuje za pomoc.
Kiedy instaluje poprzez:
----------------------------------------------------------------------------------
sumi@sumi-desktop:~$ env WINEPREFIX="$HOME/.wine-nowy/" wine /home/sumi/Dokumenty/LcInstallPOL_090313.exe
wyskakuje:
sumi@sumi-desktop:~$ env WINEPREFIX="$HOME/.wine-nowy/" wine /home/sumi/Dokumenty/LcInstallPOL_090313.exe
err:ole:TLB_ReadTypeLib Loading of typelib L"C:\\Program Files\\Common Files\\InstallShield\\Professional\\RunTime\\IsProBE.tlb" failed with error 2
fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on SAA7134, disabling mixer
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zauważyłem, że gdy wklejam plik isProBE.tlb, po próbie instalacji znika.
Z góry dziekuje za pomoc przy instalacji.
Mam problem z instalacja gry Last Chaos. Posiadam Wine w wersji (tak mi sie wydaje) najnowszej. Odpalam instalke przez konsole i zaczynaja sie schody:
--------------------------------------------------------------------------------
Z tego co zrozumialem cos nie tak z plikiem IsProBE.tlb. Znalazlem go na innym komputerze i przekopiowalem. Wyskakuje wtedy:
Niestety moj angielski nie jest jakies super, wiec dokladnie nioe wiem o co tu chodzi. Prosze o wyjasnienie. Z gory dziekuje za pomoc.
Kiedy instaluje poprzez:
----------------------------------------------------------------------------------
wyskakuje:
fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on SAA7134, disabling mixer
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zauważyłem, że gdy wklejam plik isProBE.tlb, po próbie instalacji znika.
Z góry dziekuje za pomoc przy instalacji.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
Odp: Błąd podczas instalacji Last Chaos
Znalazłem odpowiedź 
Należy ściągnąć winetricks wpisując:
wget http://www.kegel.com/wine/winetricks w konsoli.
Następnie: sh winetricks dcom98
I wszystko śmiga ;]

Należy ściągnąć winetricks wpisując:
wget http://www.kegel.com/wine/winetricks w konsoli.
Następnie: sh winetricks dcom98
I wszystko śmiga ;]
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Odp: [SOLVED] Błąd podczas instalacji Last Chaos
A jak chodzi gra? Proszę o wypowiedź kogoś kto już zainstalował i pograł, bo nie wiem czy warto marnować czas żeby to pobrać 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
Odp: [SOLVED] Błąd podczas instalacji Last Chaos
Witam,
Miałem podobny problem jak autor, jego rozwiązanie pomogło. Po pierwszym uruchomieniu gry napotkałem następny problem, a mianowicie pojawia się launcher i zaraz po - znika.
Ubuntu (patrz na lewo), Wine w wersji 1.1.41 .
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Miałem podobny problem jak autor, jego rozwiązanie pomogło. Po pierwszym uruchomieniu gry napotkałem następny problem, a mianowicie pojawia się launcher i zaraz po - znika.
Ubuntu (patrz na lewo), Wine w wersji 1.1.41 .
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
- PesiV
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 19.04
- Architektura: x86_64
LC start i koniec
Mi sie last chaos zainstalowal i zaktualizowal ale gdy klikne start to mi wyskakuje komunikat i nie dziala dalej...