Foobar2000 (Wine) - Brak drag and drop

Grafika, film, dźwięk.
damw
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME

Foobar2000 (Wine) - Brak drag and drop

Post autor: damw »

Witam.
Korzystam aktualnie z ubu 9.04 i uruchamiam za pomocą wine foobara2000. Jednak brakuje mi możliwości korzystania z opcji przeciągnij i upuść.
Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?
Szukałem trochę po internecie (między innymi: http://www.hydrogenaudio.org/forums/ind ... 933&st=175 skad trafilem na http://wiki.winehq.org/DragAndDrop gdzie niby jest jakiś patch na drag and drop, jednak nie wiem jak to uruchomić/zainstalować).
Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Edit: nie jestem pewny czy w dobrym dziale założyłem (zastanawiałem się jeszcze nad software). Jeśli się pomyliłem, proszę o przeniesienie tego tematu do tego drugiego działu.
EmtGV
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Odp: Foobar2000 (Wine) - Brak drag and drop

Post autor: EmtGV »

Hej : ) Ale po cóż windowsowy odtwarzacz na linuxie? Są dla linuxa takie odtwarzacze jak: exaile, xmms, amarok itd. http://linux-muzyka.ixion.pl/kategoria.php?id=65008 oraz oczywiście konsolowy moc który od dłuższego czasu jest moim jedynym odtwarzaczem : )

A jeśli już koniecznie chcesz używać foobara to ten patch to binarka. Odpalasz poleceniem:

Kod: Zaznacz cały

sudo sh binarka.bin
damw
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

bo np jako jedyny z mi znanych obsluguje pliki cue w pozadany przeze mnie sposob? wszystkie playery na linuxie jesli juz obsluguja pliki .cue to nie "tna" duzej mp3 na wiele mniejszych, tylko w miare trwania mp3 zmieniaja tylko tytul i wykonawce danego mp3 :/

i dzieki za pomoc z tymi .bin plikami
kacpero1094
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: kacpero1094 »

ja osobiście na win korzystam z iTunes (na win lepiej korzysta się ze standarowych bibliotek c++), a na ubuntu z rhythmbox'a i bardzo sobie chwalę współpracę z nim. osobiście polecam Ci ten progam. jedynym problemem jest scrobblowanie do last.fm. włączyłem wtyczkę, a ona nie działa. ale rozwiążę ten "węzeł" :)
damw
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

od wszelkiego sprzetu/oprogramowania z "i" na poczatku trzymam sie z daleka i nie mam zamiaru instalowania/kupowania tego scierwa od applea xD
hmm, widze, ze nikt nie zna rozwiazania tego problemu. no trudno, narazie przeboleje bez drag and dropa, po sesji pokombinuje wiecej, moze sie uda to uruchomic.
kacpero1094
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: kacpero1094 »

Apple to lepsza firma niż ten cały Microsoft. Można się przekonać korzystając choć przez kilkanaście minut z systemu OS X. Co do "kupowania", to iTunes jest darmowy tak jak QuickTime (też od Apple).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”