Pidgin nie wyświetlaja się wszystkie emotikony

Jak się dogadać?
Awatar użytkownika
figa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Pidgin nie wyświetlaja się wszystkie emotikony

Post autor: figa »

Mam Pidgina a po drugiej stronie jest komunikator AQQ i niestety ale większość emotikonek przede wszystkim tych moich z Pidgina nie jest wyświetlane u odbiorcy rozmowy .
Wie ktoś może co można w tym temacie zrobić żeby było OK. Próbowałam już wielu zestawów emotek i wszędzie to samo :(
Jak piszę z adresu GG to emotki sie wyświetlają tylko jak piszę z jabberowego konta to się nie wyświetlają :(
Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
Awatar użytkownika
kubuniek
Wygnańcy
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Odp: Pidgin nie wyświetlaja się wszystkie emotikony

Post autor: kubuniek »

Ja miałem problemy z emotami pomiędzy gg a aqq na winXP, więc to chyba nie jest dziwne, że jakoś programy nie są pod tym względem kompatybilne. Co do różnic w wysyłanych emotach na tym samym programie, to może to wina jakiejś konfiguracji w samym pidginie.
Ja dziś się męczyłem z Thunderbirdem, bo "ptaszek" był jakoś dziwnie niezauważalny, a konfiguracja po utworzeniu konta nie posiadała tej opcji.
Może w Pidginie masz podobnie. Może gdzieś jakaś dziwna opcja na dole strony się usadowiła.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”