Czy u Was też od pewnego czasu większość postów na tym forum wygląda tak:

Te podkreślone podwójną linią wyrazy to odnośniki do różnorakich stron.
Ale sugeruje, że autor coś w danym miejscu podlinkował, np dalsze wyjaśnienie omawianego problemu. A wyskakuje reklama. Nie sprawdzałem dokładnie tego, ale taka forma reklamy nie powinna się pojawiać w FAQs & HOWTOs i działach pomocy. Wprowadza to zamieszanie w treści które ma pomóc użytkownikowi.mario_7 pisze: Czy jest to forma wnerwiająca?
Nic nie fruwa po całym ekranie, nie mruga, nie rusza się, nie ucieka przed kursorem, nie zajmuje dodatkowej przestrzeni itp. Więc chyba aż tak źle nie jest...
Może faktycznie kolor był zbyt podobny... Zmieniłem.Ale sugeruje, że autor coś w danym miejscu podlinkował, np dalsze wyjaśnienie omawianego problemu.
Dlatego cała domena ubuntu.pl (jak i parę innych) znajduje się na mojej białej liście w adblocku. Okres *ad* w regułkach filtrujących mam już za sobą.igotit4free pisze:To tylko na Operze czy pod FF też ?
BTW, jesteśmy tu gośćmi, forum musi z czegoś żyć, reklamy uprzykrzają życie ale summa summarum warto się przemęczyć.
W FF to nie występuje, ale przy użyciu Adblocka. Właśnie ta forma reklamy też mnie denerwuje(w sumie tak, jak każda inna),ale na tym forum nie będę jej blokować.igotit4free pisze:To tylko na Operze czy pod FF też ?
BTW, jesteśmy tu gośćmi, forum musi z czegoś żyć, reklamy uprzykrzają życie ale summa summarum warto się przemęczyć.
.
Zielony.@mario_7
Na jaki? Jak na złość nie mogę znaleźć jakiegoś linka....
Nie. Reklamy nie mogą zastąpić linków, mogą jedynie pojawić się w miejscu zwykłego tekstu.Czy taka reklama kontekstowa może wpłynąć na treść, którą autor postu intencjonalnie podlinkował? W sensie, przesłonić link?
Oczywiście, gdy klikną.BTW, forum dostaje kasę za to, że użytkownicy widzą te podlinkowane reklamy, czy dopiero gdy w nie 'klikną' ?
Czy siedzenie na jednym IP i klikanie ciągle w reklamę daje jakąś korzyść forum? Czy macie jakieś ograniczenie typu - kasa za jedno kliknięcie dziennie z jednego IP?mario_7 pisze:Oczywiście, gdy klikną.
Wyjątkowo dla Waszego forum wyłączyłem javę, i kastruję adblokiem co się tylko da.mario_7 pisze:Tak, kilka dni temu wprowadziliśmy na forum taka formę reklamy.
Czy jest to forma wnerwiająca?
Nic nie fruwa po całym ekranie, nie mruga, nie rusza się, nie ucieka przed kursorem, nie zajmuje dodatkowej przestrzeni itp. Więc chyba aż tak źle nie jest...
Co i dlaczego jest poniżej pasa? I w czym jest zbyt nachalne?verdorben pisze:To co robicie jest dla mnie ciutkę za nachalne i poniżej pasa.
odrobinę wnerwiająca, bo algorytmy rozpoznające kontekst i podpinające konkretna reklamę działają jeszcze bardzo słabo. i za każdym razem jak sprawdzam gdzie mnie poniesie dany link jest totalne rozczarowanie. jak na razie, płacenie za taką reklamę to strata kasy. ale nie wątpię że z czasem będzie to działać lepiej.mario_7 pisze: Czy jest to forma wnerwiająca?
to tak zrób a nie się tu trzęsiesz. Osobiście znam jedno forum gdzie nie ma reklam i sporo kosztuje jego utrzymanie. Chcesz blokować blokuj a zaW ostateczności użyję lynksa żeby Was odwiedzać i móc w spokoju pisać i pomagać innym.
uważam takie właśnie komentarze. Nie wystarczy ze system za free to jeszcze byś pewnie chciał pensje dostać za to że siedzisz na forum i "pomagasz".nachalne i poniżej pasa
Eee, to raczej Google wspiera (finansowo) ubuntu.pl poprzez umieszczanie tu swoich reklamArczi11 pisze:Linki z reklamami widziałem i nie zwracam na nie uwagi, nie są dla mnie zbytnio uciążliwe, ale żeby umieszczać reklamy google pod pierwszym postem to już przesada. Moim zdaniem psuje to wizerunek forum. Naprawdę nie musicie wspierać komercyjnego Googla i tak radzi sobie nawet lepiej niż Microsoft.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości