Witajcie! jestem nowym użytkownikiem Linuxa i nie za bardzo umiem się jeszcze nim posługiwać. Posiadam Kubuntu 9.04 i chciałbym opisać Wam mój problem:
Po zainstalowaniu Kubuntu NetworkManager wykrył wszystkie sieci bezprzewodowe, jakie mam w zasięgu. Po kilku próbach udało mi się połączyć z moją siecią ale to nie wystarczy bym mógł kożystać z internetu, ponieważ musze dodatkowo skonfigurować protokół PPPoE. Kubuntu po każdym uruchomieniu automatycznie łączył się z moją siecią więc zacząłem konfigurować PPPoE poprzez polecenie "pppoeconf". Wszystko poszło dobrze, internet zaczął działać bez zarzutów.
Problem pojawił się po zrestartowaniu komputera. Otóż po ponownym uruchomieniu NetworkManager nie łączy się już z moją siecią, zamiast listy sieci pojawił się napis "not updated yet" a w miejscu listy wyświetla się "IP Addres: dum.my.ip.addr".
Nie wiem co zrobić, żeby NetworkManager widział znowu moje sieci i bym mógł się z nimi łączyć. Szukałem odpowiedzi w internecie ale niestety nic nie znalazłem.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Pozdrawiam!
NetworgManager nie widzi sieci WiFi
- ka_o_3991
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Odp: Problem z siecią WiFi
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post