Jak zainstalować sterowniki do ATI radeon FGLRX?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Jak zainstalować sterowniki do ATI radeon FGLRX?
Witam wszystkich. Problem jak w tytule. Wczoraj usunąłem ubuntu 9.04 ponieważ namieszałem ze sterownikami do filmów, dzisiaj wszytko ładnie się zainstalowało tylko że kiedy próbuje zainstalować sterowniki do mojej karty nic się nie dzieję. Poprzednim razem po prostu zrobiłem system - administracja - sterowniki, w oknie kliknąłem włącz sterownik i tyle, teraz najpierw pasek pobierania stał na zerze a później wyskoczył mi komunikat problemie z dostawca. To dziwne ponieważ ostatnio wszystko się udało. Czy ktoś wie jak to obejść??
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Jak zainstalować sterowniki do ATI radeon FGLRX?
Teraz to zabawa w domysły, bo nie podajesz konkretnych rzeczy, np. modelu karty.
Skoro korzystałeś z sterowników repowych to wnioskuję, że nie masz karty ATi wrzuconej do legacy. Skoro tak, może po prostu bądź na bieżąco i zainstaluj nowsze drivery ze strony ATi?
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Skoro korzystałeś z sterowników repowych to wnioskuję, że nie masz karty ATi wrzuconej do legacy. Skoro tak, może po prostu bądź na bieżąco i zainstaluj nowsze drivery ze strony ATi?
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Architektura: x86
pobrałem, klikam i mam coś takiego
gedit nie był w stanie rozpoznać kodowania znaków.
Prawdopodobnie próbowano otworzyć plik binarny.
Proszę wybrać kodowanie znaków w menu i spróbować ponownie
Wykończę się chyba:(
gedit nie był w stanie rozpoznać kodowania znaków.
Prawdopodobnie próbowano otworzyć plik binarny.
Proszę wybrać kodowanie znaków w menu i spróbować ponownie
Wykończę się chyba:(
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Wykończysz? Czym? Wszystko jest bardzo proste. Po prostu masz jeszcze braki w Linuksie i to wszystko. Kliknij prawym klawiszem na pliku i z menu uprawnienia zaznacz uruchamianie jako program. Następnie otwórz terminal, wpisz słowo sudo, po czym przeciągnij plik ze sterownikami do konsoli. Było wiele razy o instalacji, i o problemach po instalacji, więc w razie czego, poszukaj, a nie pisz już w tym temacie. Szukajka Google dla tego forum, sprawdza się doskonale. Nie ma sensu dublować potem po raz 1001 tego samego.
p.s: Gedit to taki Windowsowy notatnik...
p.s: Gedit to taki Windowsowy notatnik...