Skype 2.1 beta, pulseaudio i brak dźwięku
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Skype 2.1 beta, pulseaudio i brak dźwięku
Witam.
Po aktualizacji do ubuntu 9.10 zainstalowałem z repo nowego skype (2.1.0.47 beta). Efekt jest taki, że o ile ja rozmówcę słyszę bardzo dobrze, to on mnie wcale. W poprzednich wersjach jak miałem taki problem, to pozmieniałem ustawienia w Urządzeniach dźwiękowych i wszystko było ok. Tym razem nie mam żadnego wyboru, gdyż jest tylko "PulseAudio server (local)". Czy ktoś wie co można zrobić bym znów był słyszalny?
Po aktualizacji do ubuntu 9.10 zainstalowałem z repo nowego skype (2.1.0.47 beta). Efekt jest taki, że o ile ja rozmówcę słyszę bardzo dobrze, to on mnie wcale. W poprzednich wersjach jak miałem taki problem, to pozmieniałem ustawienia w Urządzeniach dźwiękowych i wszystko było ok. Tym razem nie mam żadnego wyboru, gdyż jest tylko "PulseAudio server (local)". Czy ktoś wie co można zrobić bym znów był słyszalny?
"Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa" J.Krishnamurti
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Skype 2.1 beta, pulseaudio i brak dźwięku
mam ten sam problem, mikrofon w ogóle nie chce działać
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Już myślałem, że to wina pulseaudio, a to tylko mikrofon był zwyczajnie wyłączony. Rozwiązanie problemu znalazłem tutaj: http://tbhthelolmaker.wordpress.com/2009/09/04/skype
- cybi
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Pisze grzecznościowo. Koleżanka ma problem niema identyczny ze Skype tj.:
Proszę o pomoc 
Kod: Zaznacz cały
to co mi się wyświetla jak dzwonie do kogoś to:
Problem with Audio Playback
your call to Katherine was unsuccessful on środa 4 listopada at 18:08:44 CEST
muzyki normalnie z netu słucham, i jak ktos dzwoni to widze ze dzwoni ale zaraz tego kogos odrzuca. :(
pisac na czacie skypowskim moge i odbieram wiadomosci