Blueman i pulseaudio nie współpracują
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Blueman i pulseaudio nie współpracują
Mam Linux Mint 7 oparty o Ubuntu 9.04. Wyrzuciłem bluez i dodałem Blueman 1.21, by wygodniej korzystać z moich słuchawek Nokia BH-503. Zainstalowałem Pulseaudio 0.9.15. Oba programy działają osobno dobrze.
Problem polega na tym, że gdy podłączę słuchawki do bluemana, to ten program próbuje przekazać do pulseaudio nowe urządzenie i z tego wychodzą nici.
Screenshot z problemem i plik default.pa: http://pokazywarka.pl/wliw2t/
Dodam, że module-bluetooth-discover nie zawsze się ładuje - tzn nie zawsze jest jego wpis w menadżerze Pulseaudio.
Problem polega na tym, że gdy podłączę słuchawki do bluemana, to ten program próbuje przekazać do pulseaudio nowe urządzenie i z tego wychodzą nici.
Screenshot z problemem i plik default.pa: http://pokazywarka.pl/wliw2t/
Dodam, że module-bluetooth-discover nie zawsze się ładuje - tzn nie zawsze jest jego wpis w menadżerze Pulseaudio.
- kordys
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
Odp: Blueman i pulseaudio nie współpracują
Witam mam ten sam problem. Identyczny na Karmic Koala. Piczko może damy radę temu problemowi razem?
A przy okazji niech ktoś nam pomoże, jeżeli zna rozwiązanie - ja dzięki headsetowi chcę wygodniej korzystać ze skype'a.
Pozdrawiam
A przy okazji niech ktoś nam pomoże, jeżeli zna rozwiązanie - ja dzięki headsetowi chcę wygodniej korzystać ze skype'a.
Pozdrawiam
- Gandalf Szary
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Kontakt:
Identyczny problem miałem na 9.04 blueman nie działał z pulseaudio próbowałem różnych rozwiązań, wynik był taki że udało mi się wyłączyć miksowanie dźwięków w pulseaudio.
Potem naprawiłem miksowanie ale ze skypem był do końca problem, na karmic koala jeszcze nie próbowałem instalować bluemana obawiam się, że będą podobne problemy.

- kordys
- Serdeczny Borsuk
Postęp według tego: http://swiss.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1301788
Więcej opcji ale brak kontaktu ze sluchawką.
Jakieś dodatkowe sugestie?
Więcej opcji ale brak kontaktu ze sluchawką.
Jakieś dodatkowe sugestie?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
Fajnie, że temat ma wzięcie
kordys, zajrzałem na podaną przez Ciebie stronę. Tam nie ma nic nowego, chyba że nie doczytałem czegoś.

- kordys
- Serdeczny Borsuk
Piczko.
Ja nie wiem czy to jest wzięcie? Ale temat mógły nabrać więcej rozmachu - może jakiś wyjadacz Administrator serwisu pomoże Nam?
Podobno problem występuje tylko z pulseaudio - na stronie blueman'a podane sa informacje że dzienne release mają naprawiony błąd z Pulseaudio tylko że u mnie jest stan na dzisiaj taki jak wcześniej. Czyli no good.
Pzdr
Ja nie wiem czy to jest wzięcie? Ale temat mógły nabrać więcej rozmachu - może jakiś wyjadacz Administrator serwisu pomoże Nam?
Podobno problem występuje tylko z pulseaudio - na stronie blueman'a podane sa informacje że dzienne release mają naprawiony błąd z Pulseaudio tylko że u mnie jest stan na dzisiaj taki jak wcześniej. Czyli no good.
Pzdr
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.10
I jak, udało się wam rozwiązać problem? Mam dokładnie to samo i nie wiem co robić
- Gandalf Szary
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Kontakt:
Po upgradzie do 9.10 problem z blumanem się nie ujawnił. Pulseaudio + blumen działają normalnie. Uzywam blumen aplet w wersji 1.21
- kordys
- Serdeczny Borsuk
No to Git. Najważniejsze że działa.