Dodam jeszcze że w myszce logitech zmieniłem mikroprzełączniki wylutowane z nowej i od nowości popsutej myszki, do każdego równolegle wlutowałem kondensator ceramiczny 100pF by zniwelować ewentualne mikrodrgania styków i zmienić charakterystykę zbocza - zero efektu.....tomek1111 pisze:Witam!
Niestety mam podobny problem od czasów zainstalowania 9.04. Dwa komputery (zupełnie odmienne konfiguracje) i 3 myszki, Creative bezprzewodowa, Logitech (jakiś tani model) i Tracer, wszystkie optyczne i wszystkie na USB.
Na jednym kompie (domowym, AMD Ubuntu 9.10 i 9.04, Ati wszystko na 64bit) cyrki wyczynia prawy przycisk myszy, bardzo często pojedyncze kliknięcie interpretowane jest jak kilka kliknięć i menu kontekstowe zdąży tylko mignąć i natychmiast zamyka się. Zwykle trzy lub cztery razy muszę kliknąći sprawdziłem to na tych trzech myszkach.
Na kompie w pracy Ubu9.04, Intel, NVidia 32bit. Problem jest ale tylko w Firefoksie i tyko z tym prawym przyciskiem myszy. Klikając na cokolwiek np. chcąc zapisać obrazek lub otworzyć coś w nowej karcie losowo po jednorazowym kliknięciu wybierają się wszystkie dostępne pozycje menu z pod prawego przycisku zanim menu wyświetli się na ekranie i na tym kompie też wypróbowałem te 3 myszki. Zawsze ten sam problem. Wszystkie myszki sprawdzone na komputerze z Windows XP i działają poprawnie.
Po podłączeniu myszek PS/2 na obu komputerach wszystko jest w porządku ale problem nadal nie jest rozwiany
Co jest z tym USB+mysz?
Problem na dwóch zupełnie różnych kompach. Od przesiadki na 9.04 i 9.10 zmuszony jestem do korzystania z starych myszy na ps/2
Jakieś pomysły?
EDIT:
Zapomniałem dodać że identyczny myszor ale w wersji PS/2 działa u koleżanki doskonale na 9.10. No i zapomniałem dodać że oczywiście podczas prób okraszonych siarczystym przeklinaniem odłączałem wszystkie urządzenia na USB, były tylko te problematyczne myszy
OK, rozumiem, zmieniłem.