Problem polega na tym, że jak wpisuję coś w formularz aplikacji flash to kodowanie znaków jest błędne, bo zamiast polskich znaków dostaję ślaczki. Co dziwne, gdy gdzieś indziej napiszę tekst i później go skopiuję do flash-a to tekst jest wyświetlony poprawnie. Problem z kodowaniem też występuje na paru stronach z apletami java.
System: Ubuntu 9.10 64bit, przeglądarka Opera 10.2 (na Firefox-ie to samo)
Brak polskich znaków w aplikacjach Flash
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: Brak polskich znaków w aplikacjach Flash
Podepnę się(a przy okazji odkopie) mam to samo na Ubuntu 10.04 64Bit7th_Tzar pisze:Problem polega na tym, że jak wpisuję coś w formularz aplikacji flash to kodowanie znaków jest błędne, bo zamiast polskich znaków dostaję ślaczki. Co dziwne, gdy gdzieś indziej napiszę tekst i później go skopiuję do flash-a to tekst jest wyświetlony poprawnie. Problem z kodowaniem też występuje na paru stronach z apletami java.
System: Ubuntu 9.10 64bit, przeglądarka Opera 10.2 (na Firefox-ie to samo)
Ponownie odkopuję

- darthsidious
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
Prawdopodobnie jest to wina tego kto tworzył stronę. Kodowanie na stronie jest inne niż domyślne w systemie. Twórca zapomniał uczulić aplikację flash aby olewała kodowanie systemowe stąd problem. Oczywiście mogę się mylić ale jeżeli wpisujesz coś do jakiegoś edytora i kopiując to jest ok to zrób test i zmień kodowanie w edytorze na takie jakie ma strona i zobacz efekt.
Dothan 1.7GHz / 768MB DDR / 64GB SSD PQI / ATI 9600 - 128MB VRAM
Core2Duo T9300 / 4GB DDR2 / 160GB HDD + TurboMemory 1GB / GF 8600GT - 256 VRAM
Core2Duo T9300 / 4GB DDR2 / 160GB HDD + TurboMemory 1GB / GF 8600GT - 256 VRAM
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86_64
Przetestowałem i działadarthsidious pisze:Prawdopodobnie jest to wina tego kto tworzył stronę. Kodowanie na stronie jest inne niż domyślne w systemie. Twórca zapomniał uczulić aplikację flash aby olewała kodowanie systemowe stąd problem. Oczywiście mogę się mylić ale jeżeli wpisujesz coś do jakiegoś edytora i kopiując to jest ok to zrób test i zmień kodowanie w edytorze na takie jakie ma strona i zobacz efekt.

Widocznie chodzi o te kodowanie.
Dzięki za odpowiedź