Jasnosc ekranu Ubuntu.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Jasnosc ekranu Ubuntu.
Witam. Mam problem z jasnością ekranu na baterii. Gdy system jest na zasilaniu z baterii od razu system mam ściemniony na 0% po podjaśnieniu i bezczynności ok 1 min ekran sam się ściemnia i się już nie rozjaśnia. Na Ubuntu 9.04 miałem w gnome-power-manager zarządzanie zasilaniem a tutaj niestety jest tylko zarządzanie na pacy z zasilaniu sieciowym. Wie może ktoś w jakim pliku są ustawienia jasności ekranu? Albo jak dodać do Gnome-power-manager zarzadzanie pracy na baterii?
Proszę o pomoc.
Moja karta graficzna Nvidia geforce 9600M GT kernel 2.6.32-10. Ubuntu 9.10 polski remix.
Proszę o pomoc.
Moja karta graficzna Nvidia geforce 9600M GT kernel 2.6.32-10. Ubuntu 9.10 polski remix.
- swarogu
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
Odp: Jasnosc ekranu Ubuntu.
zrób jak radzą tu http://linux-macbook-air-killers.blogsp ... fixes.html odinstaluj ,rebot i zainstaluj gnome-power-manager
-
- Piegowaty Guziec
Wielkie dzięki za pomoc już wszystko działa jak należy.
Niestety znowu nie mam ustawien do bateri i dalej mi gasnie ekran na 0. Ma ktos jeszcze jakies pomysly bo ten podany juz nie dziala,
Niestety znowu nie mam ustawien do bateri i dalej mi gasnie ekran na 0. Ma ktos jeszcze jakies pomysly bo ten podany juz nie dziala,
-
- Piegowaty Guziec
Ja tez nie mam ustawien w gnome power manager dla bateri, a rozwiazanie napisane przez swarogu nie dziala.