Witam!
Kilka dni temu zainstalowałem sobie programik Moovidia, przeczytałem o nim tutaj. W artykule tym napisane jest, że progarm nie obsługuje j. polskiego, ale tekst ten ma parę miesięcy i program ten został całkowicie spolszczony. Korzystałem sobie z tej aplikacji bez problemów, aż tu nagle wczoraj interfejs zmienił się tak, że większość napisaów jest po angielsku, a tylko niektóre po polsku. Ten błąd powstał w niedokładnie znanych mi okolicznościach, ale podam co robiłem mniej więcej w czasie jego powstania: pobrałem jakąś aktualizację aplikacji lub plugin'u do Moovidy(to pewnie to), włożyłem do komputera płytę z muzyką na CD i tworzyłem dysk uruchomieniowy USB
Oto co wyświetla mi się w konsoli jak uruchomię przez nią program:
Launcher core version: 1.0.9
Current core version: 1.0.9
WARN coherence sty 12 18:11:35 Coherence UPnP framework version 0.6.4 starting... (coherence/base.py:281)
WARN webserver sty 12 18:11:35 WebServer on port 35377 ready (coherence/base.py:114)
/usr/lib/pymodules/python2.6/elisa/core/service_manager.py:27: DeprecationWarning: ServiceProvider.start is deprecated.
warn("ServiceProvider.%s is deprecated." % attr, DeprecationWarning)
Traceback (most recent call last):
Failure: exceptions.RuntimeError: hildon not running
WARN MainThread service_manager sty 12 18:11:36 Creating elisa.plugins.osso.osso_service:OssoService failed. A full traceback can be found at /tmp/elisa_DslDEf.txt (elisa/core/manager.py:97)
/usr/lib/pymodules/python2.6/elisa/core/application.py:473: Warning: g_set_prgname() called multiple times
gobject.set_prgname('elisa')
Segmentation fault
Próbowałem usunąć program za pomocą Synaptica opcją "całkowite usunięcie", ale po ponownej instalacji znowu spotkała mnie ta sama niespodzianka. Może ktoś mógłby zainstalować u siebie tą aplikację i sprawdzić to, bo być może to wina supportu.
Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie wszystkiego jak dla laika.
EDIT:
Dzięki za pomoc... Po pobraniu aktualizacji samo się naprawiło. Takiej ignorancji to ja jeszcze nie widziałem...
Moovida - utrata języka polskiego