Zasiadłem dzisiaj do kompa z zamiarem instalacji gry Dragon Age: Origins (oryginalna, dwu-płytowa, wersja polska). Oczywiście najpierw przejrzałem wpisy nt. tej gry na WineHQ. Niektórzy pisali, że gra powinna się instalować bez problemu z płyty. Inni informowali, że instalator wykrzacza się przy instalowania silnika PhysX. Pomyślałem, że ja nie będę mieć tych problemów i przystąpiłem do instalacji.
Wkładam pierwszą płytkę DVD, jak na razie wszystko ok, instalator odpalił, nawet DirectX nie musiałem instalować przez winetricks, tylko przeszedł z płytki. Wszystkie archiwa z pierwszej płyty rozpakowały się wzorowo. Wyskoczył monit o włożenie drugiej płyty. No to zajarany, że już instalacja dobiega końca, wkładam ją, klikam "Ponów Próbę" i zonk. Wine nie wykrywa drugiej płytki, mimo że mogę ją przejrzeć w Dolphinie. Kombinowałem również z komendą:
Kod: Zaznacz cały
wine eject d:
jednak za nic nie chce ruszyć dalej. A było napisane jak byk, że instaluje się dobrze z płyty. Może jestem zbytnia lama, ale nie mogę sobie z tym poradzić.
Macie na to jakieś rozwiązanie?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
F.