[PlayOnLinux] Neverwinter Nighst

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Garam
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

[PlayOnLinux] Neverwinter Nighst

Post autor: Garam »

Witam, zainstalowałem sobie za pomocą PlayOnLinux grę Neverwinter Nights. Wszystko wygląda na to, że gra będzie bardzo ładnie śmiagać, ale jest jedno ale. Jedyne rozdzielczości jakie mogę wybrać to 800x600 64Hz. Chyba nie muszę nikomu pisać, że po 15 minutach takiej gry będą wypływać mi oczy :D . Da się to jakoś przestawić (na 1024x768 85Hz) ?

Tak, wiem że jest client gry na linuksy ale mam polsą wersję a poza tym nie chce mi się ściągać prawie 0,5 GB by sprawdzić czy z nią też zadziała :)
adrikux

Odp: [PlayOnLinux] Neverwinter Nighst

Post autor: adrikux »

W moim przypadku gra uruchomiona przez Cedegę nie sprawiała takiego problemu. Włącz emulację wirtualnego pulpitu i określ jego rozdzielczość w konfiguratorze Wine. Gra powinna teraz pozwolić na wybór tej samej rozdzielczości co wirtualny pulpit. Wydaje mi się, że po wyłączeniu opcji wirtualnego pulpitu gra powinna utrzymywać ustawioną rozdzielczość, ale pewności nie mam.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Post autor: Jusko »

Ludzie - przecież Neverwinter jest na Linuksa, nawet instalator mamy: http://wikigames.ubuntu.pl/wiki/index.p ... ter_Nights. Odwiedzajcie czasem Wiki - może dowiecie się przy okazji, że coś jeszcze ma port :razz:
Registered Linux User - Number 482487

http://juskoit.cba.pl
Garam
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Garam pisze:Tak, wiem że jest client gry na linuksy ale mam polsą wersję a poza tym nie chce mi się ściągać prawie 0,5 GB by sprawdzić czy z nią też zadziała :)
Pomogło ustawienie wirtualnego pulpitu, ale niestety dalej mam tragiczne odświeżanie (60Hz) :-(
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Post autor: Jusko »

Zainstaluj poprzez instalator z Wiki i problem zniknie. Na choinkę emulować wersję Windows pod Wine, kiedy można mieć natywną, działającą w naturalnym dla niej środowisku?
Registered Linux User - Number 482487

http://juskoit.cba.pl
Garam
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Problem nie leży po stronie Neverwintera a Wine'a, zainstalowałem FlatOuta i też mam marne odświeżanie...

Kurde no, bawiłem się regeditem i też nic ! >_<
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”