Wychodzi na to, że firmware już jest ... Więc jak odpalić tę kartę?
//k2cl: nie wstawiamy na forum tak dużych grafik! Proponuję zapoznać się z regulaminem...
ifconfig
Listening on LPF/eth0/00:XX:XX:XX
Sending on LPF/eth0/00:XX:XX:XX
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPOFFER of 192.168.1.100 from 192.168.1.1
DHCPREQUEST of 192.168.1.100 on eth0 to 255.255.255.255 port 67
DHCPACK of 192.168.1.100 from 192.168.1.1
bound to 192.168.1.100 -- renewal in 33715 seconds.p
Nie wiem jak jest z tą kartą, ale może dużo oszczędzi Ci czasu zainstalowanie sterownika windowsowego przez ndiswrapper. Poszukaj o nim dużo jest na forum. Sam miałem radiówkę i na sterowniku linuksowym jedynie sieć mogłem sobie wyszukiwać i nic więcej nie działało jak należy. Także pomyśl nad tym co napisałem o ndiswrapper. Podaj wynik polecenia:
Czyli karta wifi działa. Tak przy okazji -- w moim laptopie spotkałem taką rzecz, że jak działało połączenie po kablu to wifi nie chciało się łączyć. Może próbujesz się łączyć z podłączonym internetem kablowym :>.
Po pierwsze - instalacja kart Intel 5100 była już opisywana na forum.
Po drugie - zabawa z ndiswrapperem to w przypadku tych układów nieporozumienie - świetnie pracują pod linuksem na sterownikach natywnych.
Po trzecie - podaj proszę wyniki komend
k2cl pisze:Po pierwsze - instalacja kart Intel 5100 była już opisywana na forum.
Po drugie - zabawa z ndiswrapperem to w przypadku tych układów nieporozumienie - świetnie pracują pod linuksem na sterownikach natywnych.
Po trzecie - podaj proszę wyniki komend
<div style="border: solid 2px #08114b; background: #e5d0e7; color: #000; width: 350px; margin: 0 auto; text-align: center; font-weight: bold; padding: 10px; -moz-border-radius: 1em; -webkit-border-radius: 1em;"><ins style="text-decoration: none;">Zmień tytuł na bardziej treściwy i zgodny z <a href="http://forum.ubuntu.pl/announcement.php?f=142&a=5" style="color: #f00;">REGULAMINEM</a>
<span style="font-size: 0.75em">Zmienisz go w zaawansowanej edycji postu</span></ins></div>
... proszę, dopisz tam model karty wifi...
Wszystkie karty świetnie się działają z Linuksem tylko jakoś ich większa część działa jak by nie mogła. Miałem dwie karty i żadna nie działała tak jak powinna. A podobno Linuks to system sieciowy tylko szkoda, że większość urządzeń nie ma pod niego sterowników. Ja na Twoim miejscu bym się nad ndiswrapperem zastanowił zamiast szukać po forum i przewalać lepiej pójść na łatwiznę niż się nie potrzebnie wkur...... Chyba, że faktycznie ta karta tak idealnie działa.
Linux Mint 9 Isadora oraz Debian Sid AMD Athlon 2 x 2.8 + 3 GB Ram +WD 500GB + GF 6150 SE 256 MB + MP61PME-S2P