xbmc obraz na plazmie a tv-out na lcd7 cali

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
tuning86
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma

xbmc obraz na plazmie a tv-out na lcd7 cali

Post autor: tuning86 »

Mam takie pytanie, zbudowałem media center i nie wiem jaką mocną grafike zakupić ,aby miała 2x dvi i tv-out tak aby oglodac filmy na telewizorze 42cali a na 7 calowym wyswietlaczu w obudowie komputera przez tv-out były wyswietlane dane jak zasoby temperatura ip i takie tam dziwadła. Jakies pomysły? Sory za ortografie.
slee
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Odp: xbmc obraz na plazmie a tv-out na lcd7 cali

Post autor: slee »

Bierz coś z Nvidii Geforce z VDPAU, inne karty zdecydowanie odradzam. Ja jez uzywam media center podpiety do panasonica 42', ale nie mam wyswietlacza w obudowie, tzn jest ale tylko do sterowania chłodzeniem, wiatrakami itp.
Osobiscie mam starsza karte 8600gt z 512mb na pokladzie i korzystajac z XBMC nie mam problemów z filmami w 1080p (zripowany BluRay).
Co do wyswietlacza na obudowie, to nie wiem czy to co chcesz zrobić bedzie działało na Ubuntu, poszukaj moze na forum xbmc
Awatar użytkownika
Ricoh
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Post autor: Ricoh »

tuning86 pisze:(...) oglodac filmy na telewizorze 42cali a na 7 calowym wyswietlaczu w obudowie komputera przez tv-out były wyswietlane dane jak zasoby temperatura ip i takie tam dziwadła. Jakies pomysły? Sory za ortografie.
Zainteresuj się może tym tematem. XBMC posiada możliwość działania na zasadzie serwera www i można na drugim wyjściu przy full screenie przeglądarki wywołać ciekawe info i bieżącej pracy swojego media. Ja korzystałem z tego by odciążyć TV przy słuchaniu mp3.

U mnie wygląda to tak, gdzie korzystam właśnie z wyjścia TV-out:

Obrazek Obrazek

a jednocześnie (w tym samym czasie) na samym TV tak:

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam,
Ricoh
tuning86
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Post autor: tuning86 »

Dzieki koledzy, aktualnie posiadam zintegrowaną ati 3200 i z hd daje sobie swietnie rade tak jak procesor phenom 9950 4gb ram patriot llk i skystar hd2.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”