xbmc obraz na plazmie a tv-out na lcd7 cali
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
xbmc obraz na plazmie a tv-out na lcd7 cali
Mam takie pytanie, zbudowałem media center i nie wiem jaką mocną grafike zakupić ,aby miała 2x dvi i tv-out tak aby oglodac filmy na telewizorze 42cali a na 7 calowym wyswietlaczu w obudowie komputera przez tv-out były wyswietlane dane jak zasoby temperatura ip i takie tam dziwadła. Jakies pomysły? Sory za ortografie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: xbmc obraz na plazmie a tv-out na lcd7 cali
Bierz coś z Nvidii Geforce z VDPAU, inne karty zdecydowanie odradzam. Ja jez uzywam media center podpiety do panasonica 42', ale nie mam wyswietlacza w obudowie, tzn jest ale tylko do sterowania chłodzeniem, wiatrakami itp.
Osobiscie mam starsza karte 8600gt z 512mb na pokladzie i korzystajac z XBMC nie mam problemów z filmami w 1080p (zripowany BluRay).
Co do wyswietlacza na obudowie, to nie wiem czy to co chcesz zrobić bedzie działało na Ubuntu, poszukaj moze na forum xbmc
Osobiscie mam starsza karte 8600gt z 512mb na pokladzie i korzystajac z XBMC nie mam problemów z filmami w 1080p (zripowany BluRay).
Co do wyswietlacza na obudowie, to nie wiem czy to co chcesz zrobić bedzie działało na Ubuntu, poszukaj moze na forum xbmc
- Ricoh
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Zainteresuj się może tym tematem. XBMC posiada możliwość działania na zasadzie serwera www i można na drugim wyjściu przy full screenie przeglądarki wywołać ciekawe info i bieżącej pracy swojego media. Ja korzystałem z tego by odciążyć TV przy słuchaniu mp3.tuning86 pisze:(...) oglodac filmy na telewizorze 42cali a na 7 calowym wyswietlaczu w obudowie komputera przez tv-out były wyswietlane dane jak zasoby temperatura ip i takie tam dziwadła. Jakies pomysły? Sory za ortografie.
U mnie wygląda to tak, gdzie korzystam właśnie z wyjścia TV-out:

a jednocześnie (w tym samym czasie) na samym TV tak:

Pozdrawiam,
Ricoh
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Dzieki koledzy, aktualnie posiadam zintegrowaną ati 3200 i z hd daje sobie swietnie rade tak jak procesor phenom 9950 4gb ram patriot llk i skystar hd2.