[WiFi] Sterownik jest włączony, ale nie jest w użyciu.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
[WiFi] Sterownik jest włączony, ale nie jest w użyciu.
Mam problem ze sterownikiem karty wifi a mianowicie:
Broadcom 802.11 Linux STA wireless driverfor use with Broadcom's BCM4311-, BCM4312-, BCM4321-, andBCM4322-based hardware.
Instalacja przebiega normalnie, uruchamia się i wszystko chodzi, ale do ponownego uruchomienia systemu bo wtedy połączenia już nie ma i status karty zmienia się na: Sterownik jest włączony, ale nie jest w użyciu.
Doczytałem się że trzeba "wymienić" repozytoria, zrobiłem to ale nic to nie dało tak jak aktualizacje... I tu pytanie co jest? i jak temu zaradzić?
Broadcom 802.11 Linux STA wireless driverfor use with Broadcom's BCM4311-, BCM4312-, BCM4321-, andBCM4322-based hardware.
Instalacja przebiega normalnie, uruchamia się i wszystko chodzi, ale do ponownego uruchomienia systemu bo wtedy połączenia już nie ma i status karty zmienia się na: Sterownik jest włączony, ale nie jest w użyciu.
Doczytałem się że trzeba "wymienić" repozytoria, zrobiłem to ale nic to nie dało tak jak aktualizacje... I tu pytanie co jest? i jak temu zaradzić?
-
- Piegowaty Guziec
Odp: [WiFi] Sterownik jest włączony, ale nie jest w użyciu.
dolaczam sie z prosba o poradzenie cos na ten problem
-
- Piegowaty Guziec
Mam podobny problem, ale u mnie karta wcale się nie włącza. Pstrykanie guziczkiem nic nie daje. Próbowałam już wielu sposobów, parę razy udało mi się włączyć kartę, ale wtedy zacinał się cały system.
Kod: Zaznacz cały
01:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 02)
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Domyślam się że masz drugi system z rodziny windows wejdź na niego i sprawdź czy masz włączoną karte wifi jak nie to ją włącz.
Mi się często zdarzało, że programowo nie mogłem włączyć wif pod linux'em gdy wyłączyłem ją programowo pod windowsem.
Mi się często zdarzało, że programowo nie mogłem włączyć wif pod linux'em gdy wyłączyłem ją programowo pod windowsem.
-
- Piegowaty Guziec
Nie mam windowsa, miałam go jeszcze niedawno, ale nie powinno po nim nic zostać, ponieważ sformatowałam dysk podczas instalacji Ubuntu.
EDIT: Już miałam się poddać... Zainstalowałam Ubuntu na nowo z podłączonym ethernetem. Zdaje mi się, że po wcześniejszej instalacji nie wyskoczyło mi okienko z informacją o sterownikach, teraz tak się stało i wybrałam driver b43, wszystko działa bardzo ładnie, a już miałam porzucić Ubuntu :]
EDIT: Już miałam się poddać... Zainstalowałam Ubuntu na nowo z podłączonym ethernetem. Zdaje mi się, że po wcześniejszej instalacji nie wyskoczyło mi okienko z informacją o sterownikach, teraz tak się stało i wybrałam driver b43, wszystko działa bardzo ładnie, a już miałam porzucić Ubuntu :]