Heroes V patche
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Heroes V patche
Zgodnie z tym poradnikiem http://wikigames.ubuntu.pl/wiki/index.p ... nd_Magic_V Należy "zpatchować" heroes'a V do wersji 1.6. Lecz przy próbie instalacji pierwszego patcha (1.4) dostaje taki oto błąd "Brak zainstalowanej gry Heroes Might and Magic V. Nie można dokonać aktualizacji" Domyślam się że chodzi tutaj o położenie gry w końcu znajduje się w folderze .wine/drive.c a nie c:\program files . Z początku myślałem że chodzi o wersje językową więc ściągnąłem inną (Digital). Lecz to nie pomogło. Wiecie może w czym tkwi problem ?
- illit
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86_64
Odp: Heroes V patche
mam ten sam problem... wersja na dvd tak podobno ma , ale niewiem jeszcze jak to rozwiązać, nie udało mi się wpaść na pomysł w tej sprawie...
również przyłączam się do prośby o pomoc
również przyłączam się do prośby o pomoc
There is no such thing as innocence, only degrees of guilty.
Krzewiąca Linuksa - pomagam w moich okolicach instalować i konfigurować Ubuntu
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
Hmmm ja robie tak. Odpalam gre z terminala bez patch'ow potem klikam prawym na tą ikonką herosa na tym trayu(pasku) od Gnoma i daje "zawsze na wierzchu" potem pierwszym myszki ustawiam obraz przesuwam go jak zwykłe okno tak aby przykrywał cały ekran.Następnie klikam na na ten ekran prawym myszki i wyskakuje mi menu z wine'a i tam daje "przywróć" i wszystko chodzi. Wiem że to troche "zagmatfane" ale działa x]
- illit
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86_64
domyślam się że chodzi ci o rozsunięcie ekranu wine, to rozumiem,alegosu94 pisze:potem pierwszym myszki ustawiam obraz przesuwam go jak zwykłe okno tak aby przykrywał cały ekran
ale tego już nie... gdzie klikasz prawym? na wine w trybie okna? nie wyskakuje mi tam menu z wine, a już na pewno nie ma tam opcji przywróć...gosu94 pisze:Następnie klikam na na ten ekran prawym myszki i wyskakuje mi menu z wine'a i tam daje "przywróć" i wszystko chodzi. Wiem że to troche "zagmatfane" ale działa x]
EDIT:
ok, zrobiłam tak jak pisałeś, do momentu jak dałeś zawsze na wierzchu...
i potem puściłam sprawdź aktualizacje i ... zaktualizowało się!!! teraz będę sprawdzać czy działa , ale jestem pełna pozytywnych myśli

dziękuję

EDIT:
no i dalej zonk, tym razem wine has meet serious encouter i musi zostać zamknięte...
na razie nie mam siły żeby kombinować jakie wino doinstalować, ale kiedyś w ramach walki z nudą będę sprawdzać jaka wersja wine działa ładnie...
There is no such thing as innocence, only degrees of guilty.
- ravalent
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
ja zaktualizowałem wszystko bez problemu, gra się uruchamia, da się grać, tyle że w głównym menu i w niektórych fragmentach gry miga mi obraz i jakieś literki się pokazują ;/
p.s. ważne żeby grę uruchamiać z terminala po uprzednim przejściu do katalogu z grą.
p.s. ważne żeby grę uruchamiać z terminala po uprzednim przejściu do katalogu z grą.