program do oddzielenia muzyki od obrazu w filmie
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
program do oddzielenia muzyki od obrazu w filmie
jaki jest najlepszy(czy w ogole hjest) program do oddzielenia muzyki od obrazu w filmie?
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: program do oddzielenia muzyki od obrazu w filmie
w konsoli:
a bez podglądu:
potem można aby zamieć wav na mp3 można:
Kod: Zaznacz cały
mplayer -ao pcm:file=plik.wav film.avi
mplayer -vo null -ao pcm:file=plik.wav film.avi
lame plik.wav plik.mp3
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
Podobnie jak kolega Adam326 - używam Avidemux'a. Często znajduję jakiś ciekawy "teledysk" na Jutubie albo na jakiejś innej stronie w necie; spodoba mi się muzyczka i chcę jej posłuchać w samochodzie. "Ściągam" więc taki plik na swój twardy dysk, jeśli się da, to jako *.mp4, jeśli nie - to jako *.flv. Potem wczytuję go do w/w programu (Avidemux'a), obcinam z przodu i tyłu to co zbędne, w menu "Audio -> Encoder" zaznaczam enkoder Lame i w jego opcjach Bitrate=160 (do auta wystarczy) i na koniec - menu "Audio -> Save" - nazwa pliku musi się kończyć na ***.mp3 - bo inaczej mój odtwarzacz w aucie nie widzi pliku. Tak robię ja, strasznie mi się podoba mysz, za klawiaturologią nie przepadam... Acha, a do ściągania samego klipu z Jutuby mam taki dodatek do Firefox'a - nazywa się "DownloadHelper" - w chwilę po rozpoczęciu odtwarzania jakiegoś klipu pojawia mi się opcja do jego zapisania na twardzielu jako "flv", a w dwie chwile później - jako "mp4" (opcja "HQ18"). Wypróbowałem kilka downloaderów i ten mi się spodobał najbardziej. Pozdrawiam.
- newJack
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Jeśli chodzi o pliki .flv to w dziale how-to jest fajny skrypt zgrywający dźwięk do mp3.Podobnie jak kolega Adam326 - używam Avidemux'a. Często znajduję jakiś ciekawy "teledysk" na Jutubie albo na jakiejś innej stronie w necie; spodoba mi się muzyczka i chcę jej posłuchać w samochodzie. "Ściągam" więc taki plik na swój twardy dysk, jeśli się da, to jako *.mp4, jeśli nie - to jako *.flv. Potem wczytuję go do w/w programu (Avidemux'a), obcinam z przodu i tyłu to co zbędne, w menu "Audio -> Encoder" zaznaczam enkoder Lame i w jego opcjach Bitrate=160 (do auta wystarczy) i na koniec - menu "Audio -> Save" - nazwa pliku musi się kończyć na ***.mp3 - bo inaczej mój odtwarzacz w aucie nie widzi pliku. Tak robię ja, strasznie mi się podoba mysz, za klawiaturologią nie przepadam... Acha, a do ściągania samego klipu z Jutuby mam taki dodatek do Firefox'a - nazywa się "DownloadHelper" - w chwilę po rozpoczęciu odtwarzania jakiegoś klipu pojawia mi się opcja do jego zapisania na twardzielu jako "flv", a w dwie chwile później - jako "mp4" (opcja "HQ18"). Wypróbowałem kilka downloaderów i ten mi się spodobał najbardziej. Pozdrawiam.
viewtopic.php?t=115619
Nie ma nawet potrzeby instalowania wtyczki do Firefoxa ponieważ plik znajduje się w katalogu /tmp i tam można odpalić skrypt.