następujący problem, podczas uruchamiania systemu (UBUNTU 9.10) wyskakują mi dwa błędy:
1.
- taki komunikat otrzymuje w prawym górnym rogu jako tabelka po czym za kilka sek. znikaDomyślne wartości konfiguracji Menadżera zasilania Gnome nie zadziałały poprawnie
2.
- to jest zanim pojawi się okno logowania.Wystąpił problem z serwerem konfiguracji (/usr/lib/libgconf2-4/gconf-sanity-check 2 zakończył działanie ze stanem 256
Gdy próbuje się zalogować jako użytkownik , tak jakby na chwile się pokaże pulpit po czym znika i znów się pojawiają powyższe komunikaty. Mogę się zalogować jako root i tu nie ma problemu. Nie ukrywam że jestem początkujący jako użytkownik linuxa , więc proszę o wyrozumiałość. Wiem że wszystko było ok , do czasu gdy postanowiłem zainstalować MAYA 2008 , leczp o nie udanej instalacji , chciałem na nowo zacząć , wiec usunąłem maję i kilka katalogów tmp , jak dobrze pamiętam w /usr/tmp oraz chyba /tmp i może w jeszcze w jednym miejscu. ale nie pamiętam gdzie;(. Po restarcie kompa taki komunikat sie pojawia.
Czytałem i szukałem o tym problemie na internecie - myślałem że wystarczy zastosować rozwiązanie :
oczywiście USER = nazwa użytkownikasudo chmod 777 -R /home/USER/.ICEauthority
lecz to nie pomaga , proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, z góry dziękuję za odp.