Przycisk blokowania touchpad'a w acer.
- Kyokashin
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Przycisk blokowania touchpad'a w acer.
Czy wyszła jakaś wtyczka która niweluje problem z przyciskiem blokowania touchpad'a w laptopach acer?
Kiedyś przeczytałem że naciśnięcie tego przycisku blokuje touchpada dopóki nie zrobi sie restartu kompa.
Kiedyś przeczytałem że naciśnięcie tego przycisku blokuje touchpada dopóki nie zrobi sie restartu kompa.
LinuX Ubuntu - Człowieczeństwo Dla Wszystkich
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Odp: Przycisk blokowania touchpad'a w acer.
A sprawdziłeś czy rzeczywiście tak jest? Mój laptop tak nie ma.
- Kyokashin
- Sędziwy Jeż
Niestety tak. Potem touchpad nie działał, dopóki nie zrobiłem tego restartu, mój laptop to acer 5738ZG.
LinuX Ubuntu - Człowieczeństwo Dla Wszystkich
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Witam,
zakupiłem niedawno emachines by acer E725 -- zachowanie klawisza normalne. jak chcę wyłączyć touchpad to wyłącza. Ponowne naciśnięcie oddaje władzę nad panelem dotykowym.
Pozdrawiam
zakupiłem niedawno emachines by acer E725 -- zachowanie klawisza normalne. jak chcę wyłączyć touchpad to wyłącza. Ponowne naciśnięcie oddaje władzę nad panelem dotykowym.
Pozdrawiam
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
a ACPI aktywne ?Kyokashin pisze:Niestety tak. Potem touchpad nie działał, dopóki nie zrobiłem tego restartu, mój laptop to acer 5738ZG.
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl

Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
- borzecki
- Piegowaty Guziec
- Architektura: x86_64
Ja mam laptopa Acer 5740G i również miałem początkowo problemy z touchpadem. Polegał on na tym, że gdy wyłączyłem gładzik i uruchomiłem ponownie komputer, to Ubuntu myślało, że on jest wyłączony, chociaż był sprzętowo włączony. Wreszcie problem ten powodował, że gdy chciałem odblokować gładzik, to Ubuntu go blokowało, a gdy chciałem go zablokować, to Ubuntu go odblokowywało - przez to zawsze nie działał, bo był blokowany albo sprzętowo, albo przez system. Rozwiązanie było jednak banalnie proste, wystarczyło od/blokować gładzik z wciśniętym klawiszem Ctrl, wtedy sprzętowo zostawał on od/blokowany a system na to nie reagował dzięki czemu jego obsługa ponownie się zsynchronizowała z systemem i działa.