Zainstalowałam i mi się podoba bo w jednym miejscu mam screan, prostą możliwość opisania go z umieszczeniem na serwerze i skopiowaniem linku do wysyłki .
Tylko jak się kliknie na link do ściągania normalnie to paczka nie ściąga się lecz wyświetla kod programu, dopiero spod prawego klawisza myszy opcją pobierz pobrałam paczkę .
Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
hmmm... ja gdy uruchomiłem program próbowałem dodać kategorię screenów. Niestety nowe kategorie się nie pojawiały, ale gdy zrobiłem jakiś zrzut to się już dało dodawać i usuwać kategorie.
Trudne to pewnie nie będzie ale mi by się przydała opcja np robienia kwadracików i kółek na tych screenach.
Fajnie by było jakby był jeszcze po polsku choć mi to nie przeszkadza, ale nie każdy musi lubić ang:-)
Polonizacja jest w wersji standalone http://screenshooter.net/screenshooter_32bit.tar.gz
Program szuka tłumaczeń w swoim katalogu, czyli dla wersji zainstalowanej jest to w "/usr/bin" a tam nie powinno być tłumaczeń. Będzie to poprawione w najbliższej aktualizacji. W programie najbardziej spowalnia "Zoom window". Można to wyłączyć odznaczając w opcjach:
Options > Professional > "Show zoom window with selection screenshot"
Bardzo fajny programik Gratuluje . Mam pytanie, czy można edytować zrobiony wcześniej obiekt tekstowy? Bo z tego co widzę kliknięcie na pierwszym polu tekstowym powoduje pojawienie się nowego pola.
,,Żeby zepsuć system Linux trzeba nad tym popracować; żeby zepsuć system Windows wystarczy popracować na nim''
no to spolszczenie + możliwość tworzenia kwadracików i kółek oraz te aktualne kółko służące do pobierania koloru sugeruje, że można nim zrobić kółko to jest trochę nie intuicyjne
jeśli to poprawicie to sam chętnie będę korzystać z tego programu:)
fajnie by było jakby można było zrobić zrzut ekranu tylko wybranego okna (tak jak jest to w systemowym programie) i już naprawę nie będzie się czego przyczepić;p
EDIT:
ps jak się coś pozmienia w obrazku w obrazku a następnie usunie się wszystkie zmiany to ta miniaturka po lewej nie jest aktualizowana
Sam robię ten programik . Spolszczenie powinno działać, zaraz zainstaluje polskie ubuntu i sprawdzę W tej wersji skupiłem się na poprawianiu obsługi skrótów klawiszowych w windowsie i na drobnych błędach. Dodałem obsługę "drag&drop" a raczej drop , tzn można przenosić obrazki na program żeby program złapał je. Kurczę, zapomniałem o tym błędzie z nieodświeżaniem zmian w tej sytuacji O zrzutach wybranych okien i przebudowie painta ciągle myślę pozdrawiam
Nie wiem jak u was ale u mnie przed zaznaczaniem obszaru przyciemnienie ekranu jest zbyt duże i przestaję dobrze widzieć to co chcę zaznaczyć. Patrzyłam w opcjach czy jest możliwość zmiany ale jakoś nie widzę takiej możliwości.
Może by trochę zmniejszyć to przyciemnienie.
Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
szukałem w kodzie i nie mogłem tego znaleźć - chodzi mi o nazwy zrzutów. Ich nazwy nie są nabierane alfabetycznie przez co jak jest ich więcej, to mogą się pomieszać.
Jakbyś mógł to zmienić.
Właśnie wydałem nowa wersje
Nowa wersja (4.04) wprowadza:
- możliwość zmiany nazwy plików
- zmianę widoku w programie
- drobne usprawnienia (jaśniejsze przyciemnienie podczas robienia zrzutu obszaru ekranu)
- poprawę stabilności (wymiana mechanizmu pojedynczej instancji oraz losowania nazw)
ściągnąłem, zainstalowałem i nie mam zamiaru zmieniać:-)
EDIT:
jeszcze jeden mały szczegół. Gdy wybiorę kategorię, i wykonam zrzut ekranu, to ten zrzut nie jest przenoszony do wybranej kategorii przeze mnie.
To może nic wielkiego, ale czasami robię dużo zrzutów i to pomogłoby się we wszystkim połapać
Mi troche przeszkadza ingerowanie programu w mój komputer
Kiedy zaznaczę w opcjach miejsce zapisania zrzutu,program automatycznie przejmuje wszystkie zdjecia ktore sie w tym miejscu znajdują.A co jesli ja nie chce tego widziec ani by ktos mi to ogladał (może mam jakis folder o którym nie wiedzą domownicy a robiąc zrzut zobaczą czego nie mieli zobaczyć) ??? Uważam że oprócz robienia zrzutu,program nie powinien działąc jak przegladarka obrazów,bo chyba nie to było zamyslem twórcy programu.