Klient torrent do filmów

Grafika, film, dźwięk.
herr3ro
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Klient torrent do filmów

Post autor: herr3ro »

Witam, czy ktoś zna może jakiś klient torrent który jest wstanie wymuszać ściąganie początków plików - filmów konkretnie, chodzi o to żeby można było zacząć oglądać film w kilka minut po rozpoczęciu ściągania. No bo skoro film trwa 1,5-2h a ściąga się około 40min to powinno się coś takiego udać.
Awatar użytkownika
pusz
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Klient torrent do filmów

Post autor: pusz »

Na pewno to potrafi deluge Opcje/preferencje/pobierane/pobieraj najpierw pierwsze i ostatnie czesci.
Awatar użytkownika
3miel
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Klient torrent do filmów

Post autor: 3miel »

pusz pisze:Na pewno to potrafi deluge Opcje/preferencje/pobierane/pobieraj najpierw pierwsze i ostatnie części.
wg mnie ta opcja w deluge działa trochę inaczej i nie tylko w deluge bo w utorrencie też jest coś takiego i zasada działania podoba
1) jakie filmy ściągasz? spakowane w rar'ach ??

ze swojego doświadczenia znam tylko taki sposób dla rarów: ręcznie zaznaczam aby ściągało mi plik .rar oraz pliki od .r01 do r10 i potem rozpakowuje to : rar x -kb film.rar ( -kb pozwala na zachowanie pliku na dysku mimo iż nie został on poprawnie rozpakowany ), i teraz tylko film odpalić : mplayer -idx film.avi ( to mi pozwala na oglądanie filmu i przewijanie jego)

potem zaznaczam pozostałe części r11-r25 najwyższy priorytet, r25-r35 normalny priorytet, i od r36-> najniższy priorytet

2) rozpakowane - nie mam zielonego pojęcia jak to ściągać, przydałby się klient, który ściąga zaczynając od początku filmu(priorytet zawsze by miały pierwsze nieściągnięte partie filmu), ale ja takiego nieznam
compal: fl92 gf8600gt m 512mb 1680x1050 - t9300@2500 - 200gb 7200rpm - 2gb+1gb 667 - 4965abg - bt - a4tech xl 750f
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”