deluge 1.2 + WIFI= brak downloadingu
- karolosz
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
deluge 1.2 + WIFI= brak downloadingu
Witam, mam taki problem mam deluge 1.2, internet po wi-fi; ubuntu 9.10 - skonfigurowałem firewall udostępniłem porty ale nic się niedzieje deluge nie ścąga, nic ); próbowałem nawet qtorrentem tez brak jakiegokolwiek downloadingu- przypuszczam, że problem z jakąś konfiguracją- ale wyczerpały mi się pomysły dlatego zapytuję
Pod windowsem używałem bittorrenta, te same torenty pod windowsem sciągają się bez problemu...
gdzie może byc problem?
Pod windowsem używałem bittorrenta, te same torenty pod windowsem sciągają się bez problemu...
gdzie może byc problem?
- Majki-Fajki
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
Odp: deluge 1.2 + WIFI= brak downloadingu
Sprawdź jakie porty są otwarte w Win, a jakie w routerze, a jakie w Deluge. Masz tam przycisk "testuj".
Niewiedza nie usprawiedliwia lenistwa.
- karolosz
- Piegowaty Guziec
jak wybiorę port który mam otwarty i nacisnę testuj pokazuje się zielony znaczek, że ok, ale nic się nie ściąga w głównym oknie deluge mam cały czas "checking" (ten port mam odblokowany także w firewallu)??
, na tych samych portach ten sam torrent pod windowsem śmiga??
jest jeszcze coś takiego w opcjach-> lista zablokowanych mam " http://tbg.iblocklist.com/Lists/ipfilter.dat.gz" - nie wiem czy to może coś znaczyć
, na tych samych portach ten sam torrent pod windowsem śmiga??
jest jeszcze coś takiego w opcjach-> lista zablokowanych mam " http://tbg.iblocklist.com/Lists/ipfilter.dat.gz" - nie wiem czy to może coś znaczyć
- Majki-Fajki
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
No cóż - zepsułeś komputer:)
"Checking"? Czy dysk twardy mieli? To znaczy, że sprawdza pliki. Tzn. taka sytuacja ma miejsce gdy dodałeś torrent, a już go "trochę jest ściągnięte", wtedy Deluge sprawdza. Jeśli się to przeciąga w nieskończoność możesz wywalić plik i zassać jeszcze raz.
Ile torrentów tak sprawdzałeś? Chodzi mi o konkretne pliki - czasem niektóre torrenty są pszaśnie seedowane, etc.
"Checking"? Czy dysk twardy mieli? To znaczy, że sprawdza pliki. Tzn. taka sytuacja ma miejsce gdy dodałeś torrent, a już go "trochę jest ściągnięte", wtedy Deluge sprawdza. Jeśli się to przeciąga w nieskończoność możesz wywalić plik i zassać jeszcze raz.
Ile torrentów tak sprawdzałeś? Chodzi mi o konkretne pliki - czasem niektóre torrenty są pszaśnie seedowane, etc.
Niewiedza nie usprawiedliwia lenistwa.
- karolosz
- Piegowaty Guziec
conajmniej 4 te same torenty sciągam aktualnie pod windowsem, checking ma także jak dodam nowe torrenty,Majki-Fajki pisze:No cóż - zepsułeś komputer:)
cały czas checking, brak transferu, 0% ;
a co to jest ten demon w deluge??- tu też próbowałem zmieniac porty na odblokowane- ale nic to nie daje,
to musi byc koniguracja, widows sciaga, na ubuntu delgue i qtorrent= brak transferu... tylko jak to naprawic...