deluge 1.2 + WIFI= brak downloadingu

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Awatar użytkownika
karolosz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

deluge 1.2 + WIFI= brak downloadingu

Post autor: karolosz »

Witam, mam taki problem mam deluge 1.2, internet po wi-fi; ubuntu 9.10 - skonfigurowałem firewall udostępniłem porty ale nic się niedzieje deluge nie ścąga, nic ); próbowałem nawet qtorrentem tez brak jakiegokolwiek downloadingu- przypuszczam, że problem z jakąś konfiguracją- ale wyczerpały mi się pomysły dlatego zapytuję

Pod windowsem używałem bittorrenta, te same torenty pod windowsem sciągają się bez problemu...

gdzie może byc problem?
Awatar użytkownika
Majki-Fajki
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

Odp: deluge 1.2 + WIFI= brak downloadingu

Post autor: Majki-Fajki »

Sprawdź jakie porty są otwarte w Win, a jakie w routerze, a jakie w Deluge. Masz tam przycisk "testuj".
Niewiedza nie usprawiedliwia lenistwa.
Awatar użytkownika
karolosz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

jak wybiorę port który mam otwarty i nacisnę testuj pokazuje się zielony znaczek, że ok, ale nic się nie ściąga w głównym oknie deluge mam cały czas "checking" (ten port mam odblokowany także w firewallu)??

, na tych samych portach ten sam torrent pod windowsem śmiga??

jest jeszcze coś takiego w opcjach-> lista zablokowanych mam " http://tbg.iblocklist.com/Lists/ipfilter.dat.gz" - nie wiem czy to może coś znaczyć
Awatar użytkownika
Majki-Fajki
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

Post autor: Majki-Fajki »

No cóż - zepsułeś komputer:)

"Checking"? Czy dysk twardy mieli? To znaczy, że sprawdza pliki. Tzn. taka sytuacja ma miejsce gdy dodałeś torrent, a już go "trochę jest ściągnięte", wtedy Deluge sprawdza. Jeśli się to przeciąga w nieskończoność możesz wywalić plik i zassać jeszcze raz.

Ile torrentów tak sprawdzałeś? Chodzi mi o konkretne pliki - czasem niektóre torrenty są pszaśnie seedowane, etc.
Niewiedza nie usprawiedliwia lenistwa.
Awatar użytkownika
karolosz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Majki-Fajki pisze:No cóż - zepsułeś komputer:)

"Checking"? Czy dysk twardy mieli? To znaczy, że sprawdza pliki. Tzn. taka sytuacja ma miejsce gdy dodałeś torrent, a już go "trochę jest ściągnięte", wtedy Deluge sprawdza. Jeśli się to przeciąga w nieskończoność możesz wywalić plik i zassać jeszcze raz.

Ile torrentów tak sprawdzałeś? Chodzi mi o konkretne pliki - czasem niektóre torrenty są pszaśnie seedowane, etc.
conajmniej 4 te same torenty sciągam aktualnie pod windowsem, checking ma także jak dodam nowe torrenty,
cały czas checking, brak transferu, 0% ;

a co to jest ten demon w deluge??- tu też próbowałem zmieniac porty na odblokowane- ale nic to nie daje,
to musi byc koniguracja, widows sciaga, na ubuntu delgue i qtorrent= brak transferu... tylko jak to naprawic...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”