Mrugające napisy w SMPlayerze
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Mrugające napisy w SMPlayerze
Jak oglądam film w SMPlayerze to bardzo mrugają mi napisy. Jak naprawić ten problem bez przechodzenia na inny odtwarzacz?
- majsza
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Mrugające napisy w SMPlayerze
Jakie masz domyślne kodowanie napisów w Ustawieniach?
HP 820 G3
Ubuntu 22.04.5 LTS
Ubuntu 22.04.5 LTS
-
- Piegowaty Guziec
To zależy od napisów, format ass oglądam w UTF-8, a txt w Slavic/Central European Windows, czasem też Unicode.majsza pisze:Jakie masz domyślne kodowanie napisów w Ustawieniach?
- Bogdanor
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
Sprawdzałeś wszystkie opcje na zakładce video tego playera ? Tam przy niektórych pojawiają się ostrzeżenia że ich zaznaczanie (lub nie) może powodować zakłócenia w wyświetlaniu napisów lub osd..
Też używam tego odtwarzacza, mi tylko w rożnych odstępach w trybie pełno ekranowym pojawia się na chwile na ekranie wskaźnik myszy (i po chwili znika), jeśli nie przesunę jej ma maxa w prawy górny róg ekranu. Wtedy jest OK.(i czasami, nie wiem czemu, nie wyłącza wygaszacza..)
Też używam tego odtwarzacza, mi tylko w rożnych odstępach w trybie pełno ekranowym pojawia się na chwile na ekranie wskaźnik myszy (i po chwili znika), jeśli nie przesunę jej ma maxa w prawy górny róg ekranu. Wtedy jest OK.(i czasami, nie wiem czemu, nie wyłącza wygaszacza..)
-
- Piegowaty Guziec
Dzięki, ustawiłem na gl. Dziwne bo do tej pory było spoko gdy były ustawione na xv.