Warcraft 3 i wine

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
powerwords
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Warcraft 3 i wine

Post autor: powerwords »

Witam

Jestem posiadaczem najnowszej wersji ubuntu od przeszło tygodnia, chciałbym zauważyć,że nigdy wcześniej nie pracowałem na systemach linuxowych dlatego proszę o wyrozumiałość. Przesiałem się z windowsa na linuxa ze względów iż do pracy jest on dla mnie lepszy, a i nowych rzeczy trzeba próbować na razie jestem zadowolony. Programy jakie potrzebowałem znalazłem ich linuxowe odpowiedniki poza dreamweaver-em. No i mam problem bo gg archiwum nie przeniose z windowsa, ale to jakoś przeżyje choć z trudem.

Po zainstalowaniu w3 pojawia mi się taki komunikat jak chcę go uruchomić klikając płyta/instal.exe/ uruchom grę.

The program war3.exe has encountered a serious problem and needs to close. we are sorry for the inconvenience.

This cam be caused by a problem in the program or a deficiency in wine. You may want to chack http://appdb.wineq.org for tips about running this application.

If this problem is not present under windows and has not been reported yet,you can raport it at http://bugs.winehq.org.

Porawiłem post czy teraz jest oki?

pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ka_o_3991
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce

Odp: Wine gry z Pc

Post autor: ka_o_3991 »

pod drugie to wine nie jest doskonałe i kompatybilność z windowsem nie jest 100% (chociaż jest dość wysoka)
po trzecie - jaki błąd wyskakuje?
po czwarte - nie lepiej zainstalować z oryginalnej płytki zamiast z obrazu? Odpadną problemy z zabezpieczeniami, które wine niekoniecznie wspiera
po piąte
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Awatar użytkownika
Admc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Odp: Warcraft 3 i wine

Post autor: Admc »

Poczekaj na wine 1.1.34, podobno ulepszono w nim wsparcie dla Direct 3D i warcraft 3 powinien chodzić dużo lepiej. Na razie w repo mamy 1.1.33, paczka z 34 powinna pojawić się w najbliższych dniach.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
Awatar użytkownika
ka_o_3991
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce

Odp: Warcraft 3 i wine

Post autor: ka_o_3991 »

nie do końca OK, bo temat dalej nie mówi nic o problemie
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

sprawdziłeś na appdb.winehq.org czy nie ma jakich wskazówek? sam komunikat błędu tak sugeruje.
no i odpal z konsoli, tak pojawiają się zazwyczaj więcej mówiące komunikaty błędów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”