Przerywanie w trakcie odtwarzania mp3
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Przerywanie w trakcie odtwarzania mp3
W trakcie odtwarzania mp3, dzwięk jest przerywany. W tych momentach procesor pracuje na wysokich obrotach. W przypadku dłuższego odtwarzania wyłącza się komputer z powodu przegrzanego procesora. Problem wystepuje na wszystkich odtwarzaczach(Smplayer, mplayer, totem, rhytmbox). Wcześniej na 9.10 wszystko było ok. Kiedy włączam użycie procesora, pokazuje mi, że w chwilach, w których przerywa mp3 program odtwarzajacy uzywa okolo80-90% mocy procesora. System to ubuntu 10.04 64bit. Kodeki mp3 wgrywałem ze skryptu do karmelkowego koliberka. System zachowuje się podbnie kiedy ogladam jakies mp4 bądź flv. Podobne problemy są również w trakcie używania flasha. system zachowuje się tak samo. Mam procesor AMD turion64x2 także nie wydaje mi się że to problem słabego procesora. Posiadam 4 gb ramu.
Odp: Przerywanie w trakcie odtwarzania mp3
jeśli używasz compiza, spróbuj go wyłaczyć przed uruchomieniem playera
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Próbowałem, ciągle to samo, teraz straszne są z tym problemy coraz częśniej mi się zacina. Schemat taki jakby wirus był w windowsie. Włączam mp3 flash bądź javę i nagle procesor zaczyna na maxa pracować, wyłącza się sieć. Komputer trzeba wyłączyć, ponownie włączyć i jakiś czas jest ok, a potem znowu to samo.
sprawdź czy w mplayerze pod konsolą będzie to samo...
w konsoli
mplayer /ścieżka/i/nazwa/pliku.mp3
w konsoli
mplayer /ścieżka/i/nazwa/pliku.mp3