Strona z wolnym oprogramowaniem - możliwość wypalenia na płyte
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Strona z wolnym oprogramowaniem - możliwość wypalenia na płyte
Witam posiadam domenę floss.pl i chciał bym ją wykorzystać w jakiś pożyteczny sposób wpadłem na pomysł ,żeby stworzyć stronę na której użytkownik miał by liste programów typu floss ,które mógł by wybrać do wypalenia na płycie mogła by to być jakaś dystrubucja linuxa,gimp,kadu kadu następnie ja wypalam użytkownikowi płyte i wysyłam na podany adres ,koszty zakupu płyty oraz koszty przesyłki pokrywa użytkownik.Storzyłem ten temat bo mam pewne wątpliwości czy było by zainteresowanie taką usługą,ponieważ musiał bym na początku ponieść pewne koszty związane z zakupem dobrej wypalarki (może nawet kilku) oraz z przyspieszeniem łącza internetowego.Rozważam także stworzenie strony na której będzie można zamówić sobie płytkę z jakąś dystrybujcją linuxa lub z jakimś większym programem typu floss n.p openoffice
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Strona z wolnym oprogramowaniem - możliwość wypalenia na płyte
Tylko po co to komu potrzebne. Większość użytkowników komputera w dzisiejszych czasach ma dostęp do internetu, instalować programy przez Synaptic też raczej każdy potrafi.
Byłoby z tym więcej zamieszania. Aplikacjom brakowałoby zależności, nie zgadzały by się z wersją systemu itp. itd.
Byłoby z tym więcej zamieszania. Aplikacjom brakowałoby zależności, nie zgadzały by się z wersją systemu itp. itd.
Idealnie doskonale 

-
- Piegowaty Guziec
może i masz rację,myślalem także nad stworzeniem listy z oprogramowania typu floss z tutorialami i dokumentacją i chyba przy tym zostane, coś na wzór synaptica tylko że bardziej rozbudowane i w formie www. Strona mogła by generować odpowiedni skrypt w bashu w zależnośći od systemu i instalować wybrane opogramowanie wraz ze wszystkimi potrzebnymi bibliotekiami itp. Co o tym sądzicie jeżeli uważacie ,że to dobry pomysł to już w najbliższych dniach mogły by ruszyć pracę na tego typu stroną.
- Tomahawk
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Może coś takiego jak GetDeb tylko na jakimś bardziej "ogólno-dystrybucyjnym" menadżerze pakietów?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
i5 2500k@4.4GHz|Ninja 2|AsRock Z68 Pro3-M|8GB Ram|R5850|Dell E228WFP|Arc Mini|M8000X|160GB SATA2
A300-14T|Ubuntu 11.04
A300-14T|Ubuntu 11.04
-
- Piegowaty Guziec
Właśnie o takie coś mi chodzi ,dlatego napisałem że można by generować skrypt który by dostosowywał polecenia do menadżerów pakietów na różnych dystrybucjach n.p do pacmana itp. Można by stworzyć także forum ,aby pomóc z problemami podczas konfiguracji,użytkowania.
- Krissfa
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
I płacić jeszcze za to? Myślę że to wbrew prawu Ubuntu.
Co innego jak byś zrobił stronę, z której można by pobierać programy na Ubuntu itp.
Wolne oprogramowania, dystrybucje linux'a.
Co innego jak byś zrobił stronę, z której można by pobierać programy na Ubuntu itp.
Wolne oprogramowania, dystrybucje linux'a.
Zarejestrowany użytkownik Linux'a - 506957