Witam , posiadam oryginalną grę M&M8 , zainstalowałem ją za pomocą wine na moim Ubuntu 10.04 , i pojawia się problem , gdyż nie da rady jej uruchomić. Przejrzałem app db w poszukiwaniu problemu i znalazłem tam informacje , iż ta gra powinna ruszyć bezproblemowo.
Pojawia mi się błąd syntax , i dostaje informacje że gra została zakończona.
Posiadam następujący sprzęt:
Ubuntu 10.04
Core duo 2x2 ghz
4 GB ram
GF 9200m 512 MB
Najnowsza wersja wine
Oczywiście posiadam zainstalowane wszystkie sterowniki.
Przypuszczam iż jest to spowodowane tym , że gra potrzebuje 16 bitowej palety kolorów do działania ,ale nijak nie mogę tego zmienić . Poprosze o drobne porady jak to uruchomić, z góry dziękuje
[wine]Might and Magic 8
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: [wine]Might and Magic 8
Rating Platinum
Wine Version 1.1.35
Jak sam widzisz - musisz zrobić mały come back do wersji 1.1.35. Nie zawsze najnowsza wersja Wine oznacza polepszenie. Ostatecznie to wersje beta Wine, rozwojowe, i nikt na nie nie daje gwarancji - regresy to normalna rzecz.Najnowsza wersja wine
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: [wine]Might and Magic 8
Po zainstalowaniu wine 1.1.35, gra nadal się wywala przy próbie włączenia.
I takie moje pytanie , bo pamiętam , że kiedyś było podobnie na WinXP , jak zmienić paletę kolorów na pulpicie z 32 bitów na 16 bitów , bo zmiana w opcjach nvidia-settigns nic nie daje?
[Edit] Dobra już sobie poradziłem ^^. Temat to zamknięcia , wystarczyło zmienić paletę barw z 32 bitów na 16 i gra hula , nawet na nowym wine ;]
I takie moje pytanie , bo pamiętam , że kiedyś było podobnie na WinXP , jak zmienić paletę kolorów na pulpicie z 32 bitów na 16 bitów , bo zmiana w opcjach nvidia-settigns nic nie daje?
[Edit] Dobra już sobie poradziłem ^^. Temat to zamknięcia , wystarczyło zmienić paletę barw z 32 bitów na 16 i gra hula , nawet na nowym wine ;]