Wszystko mam tylko potrzebuje polecenia, które ustali aby się odpalały zminimalizowane, szukam szukam i nie umiem znaleźć

Liczę na Waszą pomoc.
Kod: Zaznacz cały
ksystraycmd
Nie tak do końca i chyba nie o takie rozwiązanie strzempa chodziło?Nadril pisze:Kod: Zaznacz cały
ksystraycmd
ksystraycmd --title `program` program
ksystraycmd kcalc & exit
ls
OK, Nadril masz rację.Nadril pisze:konsola się zamknie a kcalc pozostanie uruchomiony wraz z ikonką w try'u.Kod: Zaznacz cały
ksystraycmd kcalc & exit
Ja to tak samo zrozumiałem, ogólnie ponieważ nie napisał o jaki-ie programy eksponowane w trayu, jemu chodzi. Niektóre uruchomione same tam, bez łaski, wskakują. Nad innymi trzeba by pokombinować. Zastaniawia mnie jednak sens takiego działania. Po co do tacki systemowej pchać kolejne programy? Ma to swoją cenę, każdy kolejny uruchamiany z systemem opóźnia jego start nieznacznie, ale jednak.Z treści problemu zrozumiałem, że chodziło o start systemu...
/usr/bin/gcalctool
Co tak kombinujesz, odpowiedź dostałeś w drugim poście. Zainstaluj ten programstrzempa pisze:w sumie to teraz doczytałem, że to dotyczy tylko kde a uzywam niestety gnome
Macie jakiś pomysł może jak to w gnomie odpalić?
sudo apt-get install alltray
alltray gcalctool
man alltray
Jakie nie działają? Które są podwójne?strzempa pisze:Adlatus: niestety nie wszystkie programy z tym śmigają a część z nich jeśli już to przy autostarcie jest w tacce jakby dwa razy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości