brak plików konfiguracyjnych odbc

Bash, C, C++, Java, PHP, Ruby, GTK, Qt i wiele innych - wszystko tutaj.
sazian
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

brak plików konfiguracyjnych odbc

Post autor: sazian »

Witam,
mam ogromy problem z odbc
a problem polega na tym że .... coś nie działa :d
mam zainstalowane odbc

Kod: Zaznacz cały

dpkg -l |grep odbc
ii  libiodbc2                            3.52.6-4                                        iODBC Driver Manager
ii  libiodbc2-dev                        3.52.6-4                                        iODBC Driver Manager (development files)
ii  libmyodbc                            3.51.27r695-1                                   the MySQL ODBC driver
ii  libodbcinstq1c2                      2.2.11-21                                       Qt-based ODBC configuration library
ii  odbc-postgresql                      1:08.03.0200-1                                  ODBC driver for PostgreSQL
ii  odbcinst                             2.2.11-21                                       Helper program for accessing odbc ini files
ii  odbcinst1debian1                     2.2.11-21                                       Support library for accessing odbc ini files
ii  unixodbc                             2.2.11-21                                       ODBC tools libraries
ii  unixodbc-bin                         2.2.11-21                                       Graphical tools for ODBC management and brow

chcę sprawdzić konfiguracje

Kod: Zaznacz cały

odbcinst -j
unixODBC 2.2.11
DRIVERS............: /etc/odbcinst.ini
SYSTEM DATA SOURCES: /etc/odbc.ini
USER DATA SOURCES..: /home/ja/.odbc.ini
ale co się okazuje wszystkie trzy pliki są puste :-o
spróbowałem wywalić wszystko(apt-get purge) co miało odbc w nazwie i zainstalować ponownie.
Niestety nie pomogło.
Próbowałem przeinstalować.
Oczywiście również zero efektów :wall:

wiecie może co tu jest grane ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Programowanie”