przeinstalować prrogramy sieciowe
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
przeinstalować prrogramy sieciowe
od wczoraj męczę się z kartą BCM4312 i Ubuntu 10.04, w tym czasie już 2 razy przeinstalowałem system obok mojego bazowego (dopieszczonego od 2 tygodni) - nigdzie karta wifi nie działa,
pytanie:
czy można wszystkie programy i sterowniki wifi/ network managera itp odinstalować i ponownie zainstalować?
pytam, bo wydaje mi się że na bazowym systemie już tak namieszałem (słuchając rożnych porad i tutoriali) że nawet w bazowym systemie nie mogę uruchomić sieci w System/Administracja/Sterowiki
pozdr.
pytanie:
czy można wszystkie programy i sterowniki wifi/ network managera itp odinstalować i ponownie zainstalować?
pytam, bo wydaje mi się że na bazowym systemie już tak namieszałem (słuchając rożnych porad i tutoriali) że nawet w bazowym systemie nie mogę uruchomić sieci w System/Administracja/Sterowiki
pozdr.
- Cogito18
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: przeinstalować prrogramy sieciowe
Podaj wynik z lspci. Zwykle z tą kartą dobrze działa sterownik b43 wymagający pakietu b43-fwcutter.
Ubuntu User # 30244
Linux User # 517763
Linux User # 517763
- Aragwain
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Z kartami Broadcom'a dobrze współpracuje też pakiet "bcmwl-kernel-source". Spróbuj jego.
- Cogito18
- Serdeczny Borsuk
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
@Aragwain:
bcmwl-kernel-source to Broadcom STA, który nie ma implementacji dmks i trzeba go przeinstalowywać dla każdego nowego jądra. b43 z kolei ma dmks i automatycznie instaluje odpowiedni moduł dla nowego jądra.
bcmwl-kernel-source to Broadcom STA, który nie ma implementacji dmks i trzeba go przeinstalowywać dla każdego nowego jądra. b43 z kolei ma dmks i automatycznie instaluje odpowiedni moduł dla nowego jądra.
Ubuntu User # 30244
Linux User # 517763
Linux User # 517763
- Aragwain
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Niebardzo.
Ale w każdym razie ja mam Broadcom BCM4322 i po aktywacji Broadcom STA (bcmwl-kernel-source) moduł sam się instaluje dla każdego jądra, a karta śmiga.