EuroPlus+ i PlayOnLinux

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
pali112
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

EuroPlus+ i PlayOnLinux

Post autor: pali112 »

Jeśli ktoś potrzebuje uruchomić kurs Angielskiego EuroPlus + na ubuntu to pięknie działa na PlayOnLinux, aż jestem miło zaskoczony :)
Awatar użytkownika
k2cl
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: LXDE

Odp: EuroPlus+ i PlayOnLinux

Post autor: k2cl »

...to ciekawe, bo właśnie próbowałem i pięknie nie działa :D Przede wszystkim, programu nie ma na liście aplikacji wspieranych przez PlayOnLinux - tak więc wszystko trzeba skonfigurować samodzielnie "na piechotę"... Możesz podać, jakiej wersji WINE i jakich ustawień używasz, by uruchomić EuroPlus+? Poza tym, o której wersji EuroPlus'a rozmawiamy? Pod tą nazwą funkcjonuje wiele różnych aplikacji...
Work less, climb more :D
pali112
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: pali112 »

EuroPlus+ Reward. Ten program działa naprawdę bardzo ładnie. Na początku miałem problemy z głosem ale udało mi się to skonfigurować. W PlayOnLinux
-wszedłem na Narzędzia - zarządzaj wersjami wine (dodałem wersję 1.1.44) potem dałem w głównym menu programu zainstaluj - oczywiście wybrałem opcję zainstaluj niewspieraną aplikację - tam uruchomiło się okienko (łączące się z internetem) które trzeba zamknąć aby pojawiło się menu zainstaluj ręcznie (czy coś takiego). Kolejny etap to: zainstaluj program w nowym środowisku i dalej według instrukcji. Na sam koniec (przynajmniej u mnie tak było) kiedy już miałem dodaną aplikację - ikonkę z nazwą musiałem skonfigurować aplikację a mianowicie dźwięk. Dałem na skonfiguruj wybraną aplikację potem skonfiguruj Wine a następnie dźwięk. Tam gdzieś musiałem ustawić dźwięk odtwarzany jako emulacja a nie pełny.

No i takim tutaj opisanym skrótem udało się to ustawić.

Jeśli ta wersja Euro poszła na Ubuntu to może inne też zadziałają. Warto spróbować, poinformuj na forum czy udało Ci się uruchomić
LukasLeg
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Post autor: LukasLeg »

Ja mam problemy z filmami. Cała reszta działa ok (z małymi wyjątkami)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”