EuroPlus+ i PlayOnLinux
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
EuroPlus+ i PlayOnLinux
Jeśli ktoś potrzebuje uruchomić kurs Angielskiego EuroPlus + na ubuntu to pięknie działa na PlayOnLinux, aż jestem miło zaskoczony 

- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
Odp: EuroPlus+ i PlayOnLinux
...to ciekawe, bo właśnie próbowałem i pięknie nie działa
Przede wszystkim, programu nie ma na liście aplikacji wspieranych przez PlayOnLinux - tak więc wszystko trzeba skonfigurować samodzielnie "na piechotę"... Możesz podać, jakiej wersji WINE i jakich ustawień używasz, by uruchomić EuroPlus+? Poza tym, o której wersji EuroPlus'a rozmawiamy? Pod tą nazwą funkcjonuje wiele różnych aplikacji...

Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
EuroPlus+ Reward. Ten program działa naprawdę bardzo ładnie. Na początku miałem problemy z głosem ale udało mi się to skonfigurować. W PlayOnLinux
-wszedłem na Narzędzia - zarządzaj wersjami wine (dodałem wersję 1.1.44) potem dałem w głównym menu programu zainstaluj - oczywiście wybrałem opcję zainstaluj niewspieraną aplikację - tam uruchomiło się okienko (łączące się z internetem) które trzeba zamknąć aby pojawiło się menu zainstaluj ręcznie (czy coś takiego). Kolejny etap to: zainstaluj program w nowym środowisku i dalej według instrukcji. Na sam koniec (przynajmniej u mnie tak było) kiedy już miałem dodaną aplikację - ikonkę z nazwą musiałem skonfigurować aplikację a mianowicie dźwięk. Dałem na skonfiguruj wybraną aplikację potem skonfiguruj Wine a następnie dźwięk. Tam gdzieś musiałem ustawić dźwięk odtwarzany jako emulacja a nie pełny.
No i takim tutaj opisanym skrótem udało się to ustawić.
Jeśli ta wersja Euro poszła na Ubuntu to może inne też zadziałają. Warto spróbować, poinformuj na forum czy udało Ci się uruchomić
-wszedłem na Narzędzia - zarządzaj wersjami wine (dodałem wersję 1.1.44) potem dałem w głównym menu programu zainstaluj - oczywiście wybrałem opcję zainstaluj niewspieraną aplikację - tam uruchomiło się okienko (łączące się z internetem) które trzeba zamknąć aby pojawiło się menu zainstaluj ręcznie (czy coś takiego). Kolejny etap to: zainstaluj program w nowym środowisku i dalej według instrukcji. Na sam koniec (przynajmniej u mnie tak było) kiedy już miałem dodaną aplikację - ikonkę z nazwą musiałem skonfigurować aplikację a mianowicie dźwięk. Dałem na skonfiguruj wybraną aplikację potem skonfiguruj Wine a następnie dźwięk. Tam gdzieś musiałem ustawić dźwięk odtwarzany jako emulacja a nie pełny.
No i takim tutaj opisanym skrótem udało się to ustawić.
Jeśli ta wersja Euro poszła na Ubuntu to może inne też zadziałają. Warto spróbować, poinformuj na forum czy udało Ci się uruchomić
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Ja mam problemy z filmami. Cała reszta działa ok (z małymi wyjątkami)