Może zacznę od początku. Mianowicie spaliła mi się stara karta graficzna "GeForce 7500 LE", którą miałem podłączoną kablem DVI-HDMI do telewizora LCD 32" KDL-32S5600 Sony Bravia Full HD. Przy rozdzielczości 1280x1024 miałem idealny obraz, jednakże nie na cały ekran, ale nie przeszkadzało mi to. (Zawsze miałem możliwość rozciągnięcia obrazu w telewizorze). Teraz mam grafikę "GeForce 8800 GS" identycznie połączoną z telewizorem i niestety przy tej samej rozdzielczości (i z resztą przy każdej innej też) pulpit nie mieści się na ekranie, tzn. jest za duży i wszystkie krawędzie wyświetlanego obrazu mam obcięte. Przy ustawieniu natywnej rozdzielczości telewizora, czyli 1920x1080 wyświetlany obraz jest piękny (piksel w piksel)- ale nie mieści się na ekranie! Z kolei po skorygowaniu wielkości pulpitu za pomocą ustawień NVidii "overscan compensation" do takiej żeby był cały widoczny, jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia...
Dlaczego tak się dzieje, że po zmianie karty graficznej na lepszą nie mogę uzyskać tych samych ustawień co w poprzedniej? Obie karty są przecież "GeForce". Co robić???
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za wypowiedzi.
EDIT:
Widzę, że nikt mi nie chce pomóc...