Możliwość przelania kasy z komórki

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
kwanty
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

Możliwość przelania kasy z komórki

Post autor: kwanty »

Mam telefon na kartę i co pewien czas kupuję doładowanie do komórki , abym mógł dzwonić. Nie wiele dzwonię, ale komórka się przydaje. Problem polega na tym, że uzbierało mi się na tej komórce trochę kasy i wolałbym te pieniądze zamienić na gotówkę.

Czy jest jakaś sprytna możliwość przelania tej kasy na np. moje konto (czy jakaś forma zakupy przez sms np. wiem, że bilety można kupować czasem przez smsa)?
Awatar użytkownika
jestemPolakiem
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Możliwość przelania kasy z komórki

Post autor: jestemPolakiem »

Musiałbyś poszukać sam - ale ja znam jeden nieopłacalny sposób. Rejestrujesz się w serwisie http://www.dotpay.pl/, u zakładasz swoją usługę premium sms. Wysyłasz SMS na podany numer przez stronę i automatycznie ładuję ci się konto na Dotpay'u. Później po prostu wypłacasz pieniądze na określone konto.
cb1986ster
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Inne

Post autor: cb1986ster »

W niektórych sieciach jest możliwość(była parę lat temu? już dawno z prepaid nie mam kontaktu) przelania komuś pieniędzy z własnego konta na jego numer. Dogadaj się z kimś kto wykorzysta tą kasę, prześlij ją mu a ona/on niech zamiast płacić za kartę zapłaci Tobie.
O ile dobrze rozumie idee systemów przedpłatowych to polegają one na tym, że deklarujesz(po przez zakup "doładowania") iż wykorzystasz pewną ilość środków na usługi realizowane przez daną firmę. Często w zamian za taką deklarację otrzymujesz jakieś "gratisy", w stylu: "Doładuj swoje konto za minimum X Pln a dodatkowo otrzymasz Y GRATIS!!!" i inne podobne bzdury :) . Nie sądzę więc, aby istniała możliwość "odzyskania" pieniędzy. Co do kupowania to podejrzewa że, w sieci jest dużo miejsc gdzie można płacić przez SMS, niestety nie jestem w stanie podać nic konkretnego(do głowy przychodzi mi tylko chomik).
EDIT:
Widzę, że ktoś mnie uprzedził z całkiem dobrym pomysłem.
EDIT:
No, tylko trzeba jeszcze doliczyć prowizję... :)
A właściwie to PROWIZJĘ dotpay.pl/Oferta/Cennik
Każdy młody masochista
instaluje \/\/indows \/ista!
Awatar użytkownika
woolf
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: woolf »

Najlepiej chyba kupić kartę Play albo przenieść numer i na rok spokój. Ładujesz tylko jak się kasa kończy, a nie jak Ci każe operator.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”