Witam
Mam nadzieję, że umieszczam ten temat w dobrym dziale i że nikt wcześniej o to nie pytał. (nie znalazłem podobnego tematu na forum)
Otóż posiadam netbooka Eee PC 1005HA z kartą graficzną Intel GMA950 i zastanawiam się, czy po podłączeniu go do np. ekranu 26' nadal będzie działał? (oczywiście ekran, nie netbook) Słyszałem, że możliwe jest, że komputer ten jest po prostu za słaby i nie "obsłuży" tak dużego ekranu. To samo tyczy się projektora.
Jestem zainteresowany podłączaniem go np. po to, żeby coś oglądać. To też może mieć znaczenie, chodzi mi o dobrą jakość obrazu i jednocześnie duży obraz.
Dlatego też nie wiem, czy po podłączeniu do ekranu o przykładowym rozmiarze 26' wszystko będzie nadal dobrze i sprawnie działało, czy nie będzie problemów?
To samo pytanie jeżeli chodzi o projektor, czy muszę się czymś kierować przy wyborze.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
Husiaty
Podłączanie ekranu/projektora do netbooka
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Podłączanie ekranu/projektora do netbooka
Mam na trochę mocniejszym laptopie taką samą kartę graficzną i na monitorze zewnętrznym z rozdzielczością natywną 1440x900 (ilość cali nie ma znaczenia, jedynie rozdzielczość monitora) karta pozwala pracować w Pro Inżynierze (projektowanie 3D), słowem dramatu nie będzie. Monitor na pewno będzie działał. Wydajność może być kiepska w rozdzielczości 1920x1080 i wyższych, ale obraz się pojawi na pewno.Husiaty pisze:...posiadam netbooka Eee PC 1005HA z kartą graficzną Intel GMA950 i zastanawiam się, czy po podłączeniu go do np. ekranu 26' nadal będzie działał? (oczywiście ekran, nie netbook) Słyszałem, że możliwe jest, że komputer ten jest po prostu za słaby i nie "obsłuży" tak dużego ekranu. To samo tyczy się projektora.
Jeżeli to będzie służyło do prezentacji ala Power Point to nie masz się czym martwić. Co do filmów to się okaże. Może będziesz musiał stosować zmniejszoną rozdzielczość, a może nie. Ale przy filmie nie będzie Ci to i tak raczej przeszkadzać.
A o projektory w ogóle się nie martw (nie te rozdzielczości).