Zainstalowałem apache próbowałem dodać virtualhosta i nieco źle to zrobiłem, skasowałem ręcznie plik /etc/apache2/sites-enabled/info.dev z konfiguracją vhosta i teraz nie mogę uruchomić apache.
lobo@lobo-serwer:~$ sudo /etc/init.d/apache2 start
[sudo] password for lobo:
* Starting web server apache2 apache2: Syntax error on line 235 of /etc/apache2/apache2.conf: Could not open configuration file /etc/apache2/sites-enabled/info.dev: No such file or directory
Co z tym zrobić? Nie chcę dodawać pustego info.dev. Próbowałem usunąć apt-get --purge remove i zainstalować na nowo, ale pliki konfiguracyjne zostały.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.