Asus eee PC 1005PE Intel GMA 3150 sterowniki grafika

Najmniejsze, najsłabsze, ale coraz bardziej popularne...
ELvIS2704
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Asus eee PC 1005PE Intel GMA 3150 sterowniki grafika

Post autor: ELvIS2704 »

Witam.
Czy jest możliwość zainstalowania sterowników do grafiki Intel'a GMA 3150? Obecnie w sumie wydajność systemu nie jest zła ale np filmiki z yt czy megavideo bez trybu pełno ekranowego chodzą dobrze a po włączeniu go widać baardzo wyraźnie spadek klatek na sekundę.

Ma ktoś pomysł jak je zainstalować? O ile to przez to jest taki wyraźny spadek.
Przeglądarki testowane: Firefox i Chormium (na Firefox'ie nawet przeglądanie stron chodzi bardzo mozolnie).

Liczę na pomoc gdyż uzależniłem się od Linux'a, a nie chciałbym go zmieniać na żaden system MS:-(
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pancernik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04

Odp: Asus eee PC 1005PE Intel GMA 3150 sterowniki grafika

Post autor: pancernik »

Bo efekty 3D zjadają ci akcelerację dlatego wydajność filmów przy flash spada. Wyłącz efekty pulpitu lub poszukaj na forum było kiedyś jak rozwiązać ten problem, przez chwilowe wyłączenie efektów.
Zgodnie z zapewnieniem administratorów ranga "Wytworny Kaczor" nie ma podtekstu politycznego.
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 21.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Post autor: e X t 7 3 »

ELvIS2704 pisze:Witam.
Czy jest możliwość zainstalowania sterowników do grafiki Intel'a GMA 3150? Obecnie w sumie wydajność systemu nie jest zła ale np filmiki z yt czy megavideo bez trybu pełno ekranowego chodzą dobrze a po włączeniu go widać baardzo wyraźnie spadek klatek na sekundę.

Ma ktoś pomysł jak je zainstalować? O ile to przez to jest taki wyraźny spadek.
Przeglądarki testowane: Firefox i Chormium (na Firefox'ie nawet przeglądanie stron chodzi bardzo mozolnie).

Liczę na pomoc gdyż uzależniłem się od Linux'a, a nie chciałbym go zmieniać na żaden system MS:-(
Pozdrawiam
na jakim kernelu pracujesz ?
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia ;)

Moje kernele oraz skrypty:

NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
ELvIS2704
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04

Post autor: ELvIS2704 »

huh nie wiem. Taki jaki zainstalował się z 10.04...
Chciałem instalować Twój kernel i nie tylko ale jako nowicjusz który dopiero zaczyna ogarniać Ubuntu - nie rozumiem nic z tego tematu. Jest prawie 50 stron i nie łapię się, trochu tam chaos chyba.

Efekty pulpitu...? Zaraz sprawdzę... Tak jak myślałem, wyłączyłem wszystkie zbędne pierdoły by móc uzyskać dłuższy czas pracy i jednocześnie wydajność.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Netbooki i ultrabooki”