Witam.
Czy jest możliwość zainstalowania sterowników do grafiki Intel'a GMA 3150? Obecnie w sumie wydajność systemu nie jest zła ale np filmiki z yt czy megavideo bez trybu pełno ekranowego chodzą dobrze a po włączeniu go widać baardzo wyraźnie spadek klatek na sekundę.
Ma ktoś pomysł jak je zainstalować? O ile to przez to jest taki wyraźny spadek.
Przeglądarki testowane: Firefox i Chormium (na Firefox'ie nawet przeglądanie stron chodzi bardzo mozolnie).
Liczę na pomoc gdyż uzależniłem się od Linux'a, a nie chciałbym go zmieniać na żaden system MS:-(
Pozdrawiam
Asus eee PC 1005PE Intel GMA 3150 sterowniki grafika
- pancernik
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: Asus eee PC 1005PE Intel GMA 3150 sterowniki grafika
Bo efekty 3D zjadają ci akcelerację dlatego wydajność filmów przy flash spada. Wyłącz efekty pulpitu lub poszukaj na forum było kiedyś jak rozwiązać ten problem, przez chwilowe wyłączenie efektów.
Zgodnie z zapewnieniem administratorów ranga "Wytworny Kaczor" nie ma podtekstu politycznego.
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
na jakim kernelu pracujesz ?ELvIS2704 pisze:Witam.
Czy jest możliwość zainstalowania sterowników do grafiki Intel'a GMA 3150? Obecnie w sumie wydajność systemu nie jest zła ale np filmiki z yt czy megavideo bez trybu pełno ekranowego chodzą dobrze a po włączeniu go widać baardzo wyraźnie spadek klatek na sekundę.
Ma ktoś pomysł jak je zainstalować? O ile to przez to jest taki wyraźny spadek.
Przeglądarki testowane: Firefox i Chormium (na Firefox'ie nawet przeglądanie stron chodzi bardzo mozolnie).
Liczę na pomoc gdyż uzależniłem się od Linux'a, a nie chciałbym go zmieniać na żaden system MS:-(
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl

Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
huh nie wiem. Taki jaki zainstalował się z 10.04...
Chciałem instalować Twój kernel i nie tylko ale jako nowicjusz który dopiero zaczyna ogarniać Ubuntu - nie rozumiem nic z tego tematu. Jest prawie 50 stron i nie łapię się, trochu tam chaos chyba.
Efekty pulpitu...? Zaraz sprawdzę... Tak jak myślałem, wyłączyłem wszystkie zbędne pierdoły by móc uzyskać dłuższy czas pracy i jednocześnie wydajność.
Chciałem instalować Twój kernel i nie tylko ale jako nowicjusz który dopiero zaczyna ogarniać Ubuntu - nie rozumiem nic z tego tematu. Jest prawie 50 stron i nie łapię się, trochu tam chaos chyba.
Efekty pulpitu...? Zaraz sprawdzę... Tak jak myślałem, wyłączyłem wszystkie zbędne pierdoły by móc uzyskać dłuższy czas pracy i jednocześnie wydajność.