Witam
Używam na przemian układu klawiatury polskiego i hiszpańskiego. Oba działają poprawnie, mam na pasku wskaźnik klawiatury i tam wybieram układ którego chcę używać w danym momencie. Niestety jest jeden problem (z którym borykam się już od wcześniejszych edycji ubuntu). Dodają mi się do wyboru albo dwa dodatkowe układy Pol2 i Esp2 (zupełnie bezsensowne, ze strzałkami zamiast liter) albo USA. I muszę zmieniać między trzema czy czterema układami, w dodatku te niechciane układy ustawiają się jako domyślne w programach. Po usunięciu zbędnych układów wszystko działa dobrze ale problem wraca przy następnym uruchomieniu komputera.
Przeszukałam forum jak tylko mogłam ale nie znalazłam żadnej wskazówki o co może chodzić. Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Julia
P.S. Bardzo przepraszam za złe sformułowanie tematu, mam nadzieję, że teraz jest lepiej.
dodawanie niechcianych układów klawiatury które ustawiają się jako domyślne
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Odp: problem w układami klawiatury, dodają się same niechciane układy
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEM
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+