Ubuntu 10.10 nie widzi PSP i telefonu.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Ubuntu 10.10 nie widzi PSP i telefonu.
Dziś zainstalowałem Ubunciaka 10.10, czyli najnowszą wersję i wszystko jest ok, gdyby nie to, że system nie widzi mojego PSP i komórki. Na Windzie odpalają od razu, no a tu niestety nie. Co najlepsze to fakt, że zewnętrzny dysk podłączany również przez USB widzi ze spokojem. Co zrobić? To wina jakichś sterowników czy po prostu świeża dystrybucja nie odpala pendrivów/psp?
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 10.10
Odp: Ubuntu 10.10 nie widzi PSP i telefonu.
Podłączasz komórkę w trybie usługi danych czy pamięci masowej? Do pierwszego będzie Ci potrzebny program, do drugiego musi wykryć jako dysk.
Co do PSP, poszukaj w googlach/repo programów obsługujących, podaj model, może ktoś mial juz z nim problem.
Co do PSP, poszukaj w googlach/repo programów obsługujących, podaj model, może ktoś mial juz z nim problem.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
Odp: Ubuntu 10.10 nie widzi PSP i telefonu.
Komórę podłączam tak jak PSP w trybie masowym dlatego zdziwiłem się, że zewnętrzny działa a PSP i telefon nie. Ok poszukam, a PSP to poprzedni model Slim - 2004, komórka to Sony P1i.
Niestety po wpisaniu komendy 'sudo fdisk -l' Ubuntu nie wykrywa w ogóle Soniacza.
Niestety po wpisaniu komendy 'sudo fdisk -l' Ubuntu nie wykrywa w ogóle Soniacza.