Edytor Filmów

Grafika, film, dźwięk.
BoniekStudio
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Edytor Filmów

Post autor: BoniekStudio »

Witam.
Jestem początkującym użytkownikiem Ubuntu 10.10.
Mam pewne pytanie dotyczące edycji nagranego filmu.
Czy istnieje jakiś edytor filmów za pomocą którego można zedytować film aby był on w jakości hd i dodać do filmu np. logo serwisu ?
Awatar użytkownika
k2cl
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: LXDE

Odp: Edytor Filmów

Post autor: k2cl »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Work less, climb more :D
Awatar użytkownika
Root Grapefruit
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Post autor: Root Grapefruit »

Oprócz PiTiVi jest sporo innych edytorów wideo m.in Kino, Open Movie Editor itd. Poszukaj w repozytoriach i potestuj i wybierz który ci najbardziej odpowiada.
Proc: AMD Sempron 2800+ 1,6 GHz | Grafa: Radeon HD 3650 | RAM: 1,5 GB | Mobo: ASRock K8NF3-VSTA | HD: 160 GB | OS: Debian GNU/Linux 5.0 "Lenny"
bosd
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04

Post autor: bosd »

pozwolę sobie podpiąć się pod temat bo mam podobne pytanie jakim programem można wyciągnąć audio z plików mkv m2ts ts avi ? jaki program służy pod linuxem do zmiany pliku mp3 na AC-3 jakim programem możemy szybko połączyć dwa pliki avi ? jeszcze jedno pytanie pośrednio związane z multimediami jak jest z kopiowanie dużych plików multimedialnych z linuxa na partycje windowsowe można to robić bez obawy o uszkodzenia danych podczas kopiowania ?
Awatar użytkownika
tristan
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 22.10
Architektura: x86_64

Post autor: tristan »

Do prostych operacji polecam Avidemux (pod windowsa też jest). Służy przekodowywania oraz nakładania filtrów różnych i efektów. Nie ma ,,stołu montażowego'', ale można łączyć pliki, można przycinać rozmiar, można usuwać przeplot, dokładać coś.

Jak jest potrzebny stół montażowy, to już gorzej. Jest zorientowane na storyboard Kino (nie każdemu to pasuje, ale np. mi znów dla odmiany brakuje podejścia ala Kino pod Windowsem) i w zasadzie na tym koniec. Odpowiedników Sony Vegas czy Adobe Premiere raczej nie znajdziesz. Fakt, są różne PiTiVi czy KDEnlive, ale jak na razie to dość prymitywne są, a do tego mi nie chciały poprawnie działać w niektórych opcjach.
Ja
menthosh
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 10.10

Post autor: menthosh »

Kino jest średnie, polecałbym Open Video Editor do edycji + Avidemux/Transmageddon do konwersji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”